CruiseschepenQuark Expeditions

Quark Expeditions gaat met Ocean Explorer varen in het nieuwe Antarctica seizoen

Quark Expeditions gaat een nieuw schip in de vloot krijgen: de Ocean Explorer. Dit 138-passagiers expeditieschip zal uitvaren onder de vlag van Quark Expeditions aan het begin van het Antarctica seizoen 2024/2025. Het schip is vrij nieuw want in 2021 kwam ze pas in de vaart. Ze voer de afgelopen jaren voor onder andere Aurora Expeditions.

“Verder gaan in de poolgebieden vereist het beste expeditieteam op de beste schepen,” zegt Andrew White, President van Quark Expeditions. “En we hebben beide. Ocean Explorer is de perfecte aanvulling op onze vloot – voor avontuur, voor luxe, en voor toonaangevende technologie, dit speciaal gebouwde polaire expeditieschip levert echt voor onze veeleisende poolreizigers.”

Ocean Explorer’s nieuwe expeditie technologie tilt de poolervaring in alle opzichten naar een hoger niveau: uitgebreide mogelijkheden voor spannende avonturen buiten het schip, uitzonderlijke veiligheids- en duurzaamheidsvoorzieningen, plus uitstekende binnenruimte en comfort. Met haar onderscheidende X-Bow ontwerp en opmerkelijke twee verdiepingen tellende voorste lounge, zet de Ocean Explorer een opvallend podium voor onvergetelijke poolexpedities.

Antarctica en Arctic

Quark Expeditions zal met de Ocean Explorer in de Antarctische wateren 2024/2025, Arctica 2025 en Antarctica 2025/2026 gaan varen. Je kunt al je reis boeken.

“De diepte en breedte van onze portfolio van innovatieve routes en poolervaringen – van kajakken op Antarctica tot een vlucht over de Groenlandse ijskap – wordt mogelijk gemaakt door de diepte en breedte van onze vloot,” zegt White. “Het onderhouden van zo’n diverse vloot van kleine poolschepen stelt gasten in staat om hun reis aan te passen, te kiezen hoe ze de poolgebieden willen verkennen en hun expeditie van hun leven te beleven.”

Dit Infinity-klasse polaire expeditieschip werd in 2021 opgeleverd door Quark Expeditions’ partner SunStone Maritime Group, de grootste expeditie scheepsbouwer ter wereld. Ocean Explorer heeft de ijsklasse 1A en PC6, waardoor het in dezelfde klasse ligt als een ander schip van de rederij, de Ultramarine.

Door de komst van het nieuwe schip, zal de rederij afscheid gaan nemen van de Ocean Adventurer, momenteel het oudste schip in de vloot.

Wij bezochten de Ultramarine in Amsterdam > klik verder
hulp banner

Geef een reactie