Noord-Amerika

Swan Hellenic gasten bekijken de zonsverduistering

Gasten aan boord van het boetiekexpeditiecruiseschip SH Diana van Swan Hellenic behoorden tot de eersten ter wereld die getuige waren van de totale zonsverduistering van 2024. Op de buitendekken genoten ze van deze unieke ervaring in de Golf van Californië.

zonsverduisteringMet ongeveer 4 minuten en 25 seconden was de totale zonsverduistering bijna het dubbele van die van de Great American Eclipse van 21 augustus 2017, en de laatste zichtbare vanuit de VS tot 2044.

Paul D. Maley van de NASA Johnson Space Center Astronomical Society heeft de gasten gedurende de hele cruise begeleid en bij hen aan dek om inzichten en tips te geven. Ook was aan boord Dr. Michael Shara van het American Museum of Natural History, die eerder een lezing gaf zodat gasten het moment nog diepgaander konden ervaren. Ter gelegenheid van deze gelegenheid interviewde de Amerikaanse nieuwszender CNN op de dag zelf Paul D. Maley aan boord van de SH Diana.

De zonsverduistering vond plaats op de zevende dag van een uitverkochte culturele expeditiecruise van acht nachten van Acapulco naar La Paz (Pichilingue).  SH Diana cruiste van Isla San José, in het Espiritu Santo Nationaal Park, naar het onbewoonde Isla Las Animas, beroemd om zijn levendige koraalriffen, zeegrotten en minifjorden.

Paul D. Maley van de NASA Johnson Space Center Astronomical Society: “Wat een fantastische ervaring! Ik heb nu het voorrecht gehad om 84 zonsverduisteringen te zien, maar deze was veruit de langste en meest ontzagwekkende. Door het vanaf de zee te ervaren, is het een klasse apart!”.

Wil je meer weten over komende natuurwonderen? Neem dan even contact op met

hulp banner

Geef een reactie