Warme bestemmingen

Warme en onbekende bestemmingen

Warme expeditie bestemmingen liggen misschien niet voor de hand, maar je kunt wel degelijk expeditiecruises doen in bijvoorbeeld Noord- en Zuid-Amerika of de Middellandse Zee.

Zuid-Amerika

Langs de kust van Zuid-Amerika liggen veel verborgen parels. Wat te denken van een Fjordencruise langs de kust van Chili, of een Amazonecruise met een kleiner schip? Er zijn bovendien diverse expeditieschepen die het zuidelijke gebied van Chili en Argentinië bezoeken: het relatief onbekende Patagonië met indrukwekkende gletsjers. Snorkelen en haaien spotten doe je in Mexico.

De Galapagos Eilanden ten westen van Ecuador zijn een waar natuurparadijs. Diverse expeditieschepen varen routes rondom de eilanden zodat je in één week veel flora en fauna kunt zien. Deze expeditiecruises zijn het gehele jaar te doen.

Noord-Amerika

Graag noemen we ook Alaska, hoog gelegen op het Noord-Amerikaanse continent. Je kunt met kleinere expeditieschepen een boeiende cruise maken met veel aandacht voor alle dieren in dit gebied. Je kunt dichtbij gletsjers komen, walvissen, arenden en zalm. Uncruise Adventures biedt deze cruises aan.

Middellandse Zee

Een klein aantal luxe expeditierederijen vaart ook in de Middellandse Zee. Je bezoekt dan met je schip kleine havens en bestemmingen waar niet veel toeristen komen. Ver weg van de gebaande wegen dus. Deze expeditiecruises hebben wel een wat ander karakter dan de Zuid- en Noordpool cruises. Het gaat meer om het ontdekken van mooie bestemmingen.

Nieuws

Swan Hellenic - Minerva
10 augustus 2022

Swan Hellenic

Swan Hellenic is een relatief nieuwe rederij die in 2021 gestart is, die zich richt…

16 januari 2022

Skorpios Cruises

Skorpios Cruises heeft een uniek gebied waar zij cruises aanbieden: in de Chileense Fjorden. De…

16 januari 2022

UnCruise Adventures

UnCruise Adventures is een Amerikaanse rederij die voornamelijk cruises aanbiedt met kleine expeditieschepen in Alaska…