Op Expeditiecruise in Noorwegen

Op expeditiecruise in Noorwegen

Noorwegen is een expeditiecruisebestemming bij uitstek. Het hele jaar door vinden er cruises plaats, variërend van enkele dagen tot reizen van 2 weken waarbij je de hele kustlijn afvaart. Het bijzondere aan die Noorse kust zijn de diepe fjorden en hoge bergen. Op sommige plaatsen is de doorgang zo smal dat het schip er maar amper tussendoor past. Volgens velen is de kust van Noorwegen de mooiste op aarde.

 

MS Maud

Fjordencruise Hurtigruten

De bekende Noorse rederij Hurtigruten (ook bekend als de Noorse postboot) vaart al ruim 125 jaar langs de adembenemende Noorse kust. Zo’n fjordencruise met Hurtigruten is ideaal om op een snelle en comfortabele manier veel van Noorwegen te zien. 

Er zijn dagelijks afvaarten vanuit Bergen richting Kirkenes en weer terug. Je kunt er voor kiezen om de volledige kustroute te varen (12 dagen) of slechts een deel van het traject. Een enkele reis duurt bijvoorbeeld 6 of 7 dagen en vertrekt vanuit Bergen naar het noorden, of vanuit Kirkenes naar het zuiden. Heb je niet veel tijd, dan is het zelfs mogelijk om maar één of twee nachten aan boord te blijven en een klein stukje van de route te varen.


Tijdens een volledige 12-daagse rondreis (Bergen-Kirkenes v.v.) steek je twee keer de poolcirkel over, kun je uitgebreid genieten van afwisselende en adembenemende landschappen en bezoek je maar liefst 34 havenplaatsjes. Het schip meert in de kleinere plaatsen aan voor 10 tot 45 minuten, en in de grotere steden voor een paar uur. Havens die je ’s nachts aandoet op de heenreis zul je overdag zien op de terugreis. Zo zie je het beste van Noorwegen in minder dan 2 weken tijd.

Reisperiode Expeditiecruises Noorwegen

In de wintermaanden kan je op zoek naar het Noorderlicht en heb je veel kans om walvissen en zelfs orca’s te zien. Vanaf december ligt er doorgaans een laagje sneeuw in het grootste deel van Noorwegen waardoor een fjordencruise echt een magische beleving wordt. In de zomer geniet je juist van het prachtige groene landschap, watervallen en gezellige steden. Bovendien is het in het noorden van Noorwegen in de zomer 24 uur per dag licht, extra veel tijd dus om al dat moois in je op te nemen.

Kleinschalige expeditiecruises in Noord-Noorwegen!

Een unieke ervaring voor de meer avontuurlijke reiziger is om met een klein ‘boetiek’-expeditieschip mee te gaan. Deze kleinschalige manier van cruisen, weg van de massa, heeft een meer persoonlijke benadering.  Met maximaal 16 passagiers aan boord gaat u op verkenning in de fjorden van Tromsø tot de Lofoten. Zo’n reis is een goede optie voor iedereen die interesse heeft in walvissen, zeearenden, noorderlicht en het prachtige Noorse landschap. En met name als u van fotografie houdt is dit een geweldig avontuur. 

Daarnaast zijn er expeditiecruises waarbij u specifiek op zoek gaat naar walvissen en orka’s, waarbij je vervolgens het water in mag om met ze te zwemmen. Deze cruises vinden plaats van eind oktober tot in januari, wanneer de walvissen op zoek zijn naar haring. Wil je niet snorkelen? Dan kan je ook in een zodiac mee om de walvissen van dichtbij te aanschouwen.

 

Handige tips voor je Noorse expeditiecruise

Interessante Noorwegen aanbiedingen!

Prijs >
Onder €2500
€2500-€5000
€5000-€7500
€7500-€10.000
Boven €10.000
Jaar >
2022
2023
2024
2025
2026
2027
Grootte van schip >
12-60 passagiers
61-200 passagiers
201-300 passagiers
Meer dan 300 passagiers
Rederij >
Albatros Expeditions
Antarpply Expeditions
Arctic Wildlife Tours
Aurora Expeditions
Emerald Blue Cruises
Hapag Lloyd Cruises
Heritage Expeditions
Hurtigruten
Latitude Blanche
Noble Caledonia
Oceanwide Expeditions
Ponant
Poseidon Expeditions
Quark Expeditions
Quixote Expeditions
Scenic Cruises
Seabourn
Silversea Cruises
Skorpios Cruises
UnCruise Adventures