Nieuwe cruiseschepen

Derde nieuwbouwschip voor AE Expeditions: Douglas Mawson

AE Expeditions (onderdeel van Aurora Expeditions) verwelkomt in 2025 een nieuw schip in de vloot: het derde speciaal gebouwde kleine expeditieschip, Douglas Mawson. Het eerste seizoen van Douglas Mawson zal eind 2025 beginnen en zal ook het teken zijn van de terugkeer van de rederij naar Oost-Antarctica, voor het eerst in 15 jaar. AE Expeditions zal nieuwe routes aanbieden, waaronder een Mawson’s Antarctica-reis naar Oost-Antarctica ter ere van de naamgenoot van het schip, vertrekkend vanuit Hobart.

Douglas Mawson kan 154 passagiers meenemen en zal het nieuwste Infinity Class-schip zijn, en aansluiten bij de zusterschepen Greg Mortimer en Sylvia Earle.

Het kleine schip zal beschikken over de nieuwste revolutionaire boeg (Ulstein X-BOW®), ontworpen voor soepeler varen, meer snelheid en toonaangevende brandstofefficiëntie. Aan boord vinden gasten een Scandinavisch interieurontwerp met stijlvolle en comfortabele passagiershutten en suites in 11 verschillende categorieën, waarvan de meeste
met eigen balkons. Voor het eerst zal AE Expeditions ook verschillende eenpersoonshutten aanbieden en daarmee tegemoetkomen aan het groeiende segment van solo reizigers.

De openbare ruimtes omvatten twee restaurants, twee bars, een verwarmd buitenzwembad, een bar bij het zwembad en whirlpools, een fitnessruimte en sauna, ontspannings- en wellnessruimtes, een bibliotheeklounge, een wetenschapscentrum en lezingenruimte. Uiteraard zijn er uitgestrekte observatiedekken met panoramisch uitzicht.

“We zijn blij met de lancering van het nieuwste en laatste Infinity Class-schip, vernoemd naar de baanbrekende Australische geoloog en ontdekkingsreiziger Sir Douglas Mawson”, aldus CEO Michael Heide. “We zijn net zo verheugd om passagiers nieuwe routes aan te bieden die vertrekken vanuit Australië als onderdeel van het inaugurele seizoen van het schip, inclusief een verkenning van Mawson’s Antarctica, waarbij een bezoek wordt gebracht aan Mawson’s hutten bij Cape Denison, Commonwealth Bay en de Subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland.”

Meer weten over dit schip?

hulp banner

Foto’s: AE Expeditions & Ulstein.com

Geef een reactie