AntarcticaFalkland EilandenSouth Georgia

Antarctica21 opent Explorers House in Punta Arenas

Antarctica21 heeft de opening aangekondigd van een nieuwe locatie, Explorers House in Punta Arenas, een havenstad in het zuiden van Chileens Patagonië. Explorers House is de eerste exclusieve club voor de poolexpedities van Antarctica21. Het zal passagiers van Antarctica21 exclusieve diensten en voorzieningen bieden om hen voor te bereiden op de expedities van de cruisemaatschappij op kleine schepen.

Explorers House is uitgerust met een lounge en bar met een restaurant dat internationale en Chileense gerechten serveert. Het biedt ruimte aan maximaal 200 gasten verdeeld over twee verdiepingen. De locatie heeft ook een bibliotheek met meer dan 100 gespecialiseerde boeken over poolreizen en de natuur, een tuin en een winkel. In een presentatieruimte in theaterstijl worden welkomstpraatjes en briefings gehouden over onderwerpen als wetenschap, milieu en de geschiedenis van de poolexpeditie.

Officiële opening

De locatie opende haar deuren voor gasten op 14 december 2023. De officiële opening werd bijgewoond door lokale functionarissen uit Punta Arenas en Jaime Vásquez, medeoprichter en voorzitter van Antarctica21. “Naarmate Antarctica21 groeide, begonnen we na te denken over een ruimte in Punta Arenas waar we onze gasten konden verwelkomen op een manier die overeenkwam met het gevoel en de elegantie die ze zouden ervaren op onze schepen in Antarctica,” zei Vásquez.

“We zijn verheugd dat we deze speciale eigen plek hebben kunnen ontwikkelen en ontwerpen en dat we de kans hebben gekregen om voort te bouwen op het culturele erfgoed van de regio. Deze unieke, visionaire locatie zal de avonturen van Antarctica21’s reizigers op weg naar de ijzige wildernis van Antarctica verrijken,” voegde hij eraan toe.

Explorers House is ontworpen in een erfgoedgebouw dat vroeger werd gebruikt als opslagplaats voor het verwerken en exporteren van Patagonische wol en leer van lokale veeboeren in de vroege jaren 1900. Het werd gerestaureerd door de Chileense architect Pedro Kovacic en het interieur werd ontworpen door Enrique Concha, die ook betrokken was bij het ontwerp van Antarctica21’s expeditieschip, de Magellan Explorer.

Het Explorers House ligt op vijf minuten lopen van het centrale plein in het historische centrum van Punta Arenas. Het huisvest ook de Antarctic Time Tunnel, een ontwikkelingsproject van de Stichting Antarctica21.

hulp banner

Geef een reactie