CruiseschepenQuark ExpeditionsScheepsbezoek

Nieuwe generatie expeditieschip Ultramarine van Quark Expeditions verrast!

Tijdens een bezoek van de Ultramarine van Quark Expeditions aan het droogdok van Damen in Amsterdam, kreeg ik de mogelijkheid voor een kijkje binnen aan boord van de Ultramarine. Het schip kwam in 2021 in de vaart en mocht zich nu na twee jaar in Amsterdam laten nakijken, voordat ze in de zomer een Arctic seizoen doet. In de winter vaart het schip in Antarctica.

Quark Expeditions

De Ultramarine is het speciaal nieuwgebouwde schip voor de rederij, die daarnaast ook vaart met de oudere Ocean Adventurer en de ook vrij nieuwe, luxe World Explorer. De rederij kiest voor een maximum van 199 passagiers op dit schip – en liefst 140 personeelsleden – , zodat je op Antarctica in groepen aan land mag. De Ultramarine vaart in onze winter in het Antarctisch gebied en in onze zomermaanden naar de Arctic, zoals Spitsbergen en Groenland.

Lounge

We starten onze tour met de lounges, waarvan er twee zijn. De eerste is de Panorama lounge die gelegen is aan de voorkant van het schip van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de natuur om je heen. De lounge heeft de kenmerkende kleuren van Quark en is gezellig ingericht.

De bibliotheek bevindt zich om een hoekje met een paar heerlijke zetels. Erg handig is de trap naar het grote dek erboven zodat je snel naar buiten kunt om bijvoorbeeld een walvis of ijsbeer te bewonderen.

Lezingen worden in een andere lounge gehouden, de Ambassador Theater, waar het expeditieteam regelmatig lezingen houdt op het LED scherm over de omgeving waar je je op dat moment bevindt. De ruimte heeft ook een bar, zodat je tijdens de lezing ook een koffie/thee of wat anders kunt drinken.

Culinair Genieten

De Ultramarine heeft wel drie mogelijkheden om een hapje te eten. Allereerst is er de casual Bistro 487 waar je bij het buffet aldaar een hapje kunt halen. Er zijn hoge tafels met hoge stoelen die een prachtig uitzicht naar buiten hebben. Ook is er een buitenterras waar je kunt plaatsnemen. De bistro ligt overigens, handig op hetzelfde dek als de grote panoramalounge.

Het grotere buffetrestaurant en het restaurant met oberservice liggen beide op dek 5. Het buffetrestaurant heeft aan stuurboord en bakboord langs de ramen veel tafels zodat je niets hoeft te missen van de flora en fauna.  Loop je door het buffetrestaurant dan kom je in Balena, het restaurant met tafelbediening. Je hebt er 2-10 persoonstafels, waarbij de meerpersoonstafels wel in de meerderheid zijn. Op dit dek vind je overigens ook een compleet rondom lopend buiten dek.

Expeditiefaciliteiten

De twee pareltjes van dit schip zijn de twee gele helikopters die gasten naar de mooiste plekken brengen. Na een uitgebreide veiligheidsuitleg mag je met 7 andere passagiers instappen. De H145 helikopters zijn zeer efficiënt in gebruik met betrekking tot brandstof verbruik en zijn geluidsarm, wat ten goede komt aan de omgeving.  De rederij gebruikt de uitermate veilige vliegtoestellen voor diverse excursies: voor flightseeing, heli-hiking, een ice-sheet experience, alpine kayakken, kampeer experience (meer info lees je hier), mountain biken, en alpine heli trekking.

De mooie ready rooms, de mud-rooms, zijn de plekken waar je de gele Quark jas (die je mag houden) en laarzen kunt vinden – én opbergen na een landing of excursie. Gasten worden ingedeeld in groepen zodat je per groep in een zodiac kunt stappen. De instapplekken zijn aan de zijkanten van het schip gelegen (2x) én bij de marina van het schip die aan de achterkant gelegen is.

Ontspanning

Zeer mooi is de spa Tundra aan boord; je kunt hier bijvoorbeeld na een landing of excursie gebruik maken van de grote sauna, of een behandeling boeken bij een van de twee medewerkers. Een rustruimte met belevenisdouche hoort hier bij.

 

Wil je meer wat inspannen? De redelijk grote fitness ruimte staat voor je klaar. En als winkelen ook ontspanning voor je is; bij de receptie is een grote Polar Boutique met allerhande producten zoals kleding en praktische zaken.

Zeer handig is ook de mogelijkheid om foto’s te delen, die aan het einde van de reis gedeeld worden met passagiers die dat willen.

Hutten

Ultramarine heeft een indrukwekkend palet aan soorten hutten, van 1 persoons tot meerpersoons en luxe suites. Ik laat een aantal aan je zien. Elke hut heeft een aantal standaard extra’s zoals een föhn, badjas en slippers, shampoo/conditioner/shower gel en een hervulbare water fles.

3-persoonshutten

Op dek 3 vind je de twee driepersoonshutten waar je ook als solo-reiziger een bed kunt boeken. De hutten zijn zeer aangenaam groot, en er is zitplek voor drie, ook belangrijk 🙂  Op 26,4 m2 heb je een flink raam naar buiten toe. Een tv, koelkastje  en een badkamer met grote douche en alles wat daar verder in hoort. Handig zijn de badjassen en badslippers die voor iedere passagier standaard aanwezig zijn.

1-persoonshut

Aan boord zijn 6 solohutten met een raam die zoals de naam al zegt, geschikt zijn voor 1 persoon. De hutten zijn 12,3 m2 en voelen heel ruim aan. De hutten liggen naast elkaar in een gang, dus je maakt ongetwijfeld snel contact met de andere gasten in deze hutten.

Buitenhut – Explorer Suite

Op hetzelfde dek als de driepersoonshutten liggen de eveneens zeer ruime buitenhutten, die alleen op dek 3 liggen, 31 stuks. Ook bij deze hut kan je ervoor kiezen om als solo-reiziger een bed te boeken. De bedden kunnen dan ook los gezet worden van elkaar. Opvallend fijn vind ik de enorme zitbank!

Balkonhut

De balkonhutten – aan boord Balcony Suites genoemd – zijn 21 m2 binnen en hebben een balkon van 4,8 m2. Er is plek voor 2 personen. Interessant is de mogelijkheid dat je ook twee hutten naast elkaar kunt boeken met een verbindingsdeur. Zo kan je met een klein gezelschap reizen of met kinderen.

Wil je wat in een luxere balkonhut of suite? Dan heb je keuze te over op dit schip:

Deluxe balkonhut

Deze is wat breder opgezet dan de reguliere balkonhut en heeft daardoor meer zitgelegenheid met een lekkere sofastoel. De badkamer heeft een bad én een douche.

Terrace Suite

Weer een tikkeltje groter is de Terrace Suite (nr. 616) met een scheidingswand in de hut, met de tv daarin. Er is daardoor een apart woongedeelte en een slaapgedeelte. De badkamer heeft een douche én een bad. Vanaf deze categorie ontvang je bovendien meer extra’s: luxer beddengoed, koffiefaciliteiten, wifi-tegoed, wasservice en insuite-dining.

Penthouse Suite

Op dek 7 liggen acht Penthouse Suites, in de gang naar de Panoramalounge toe. Het zijn ruime hutten met fijne zitgelegenheid en een mooie badkamer. Deze hutten bieden je dus het hoogste uitzicht aan boord. Op dit dek vind je eveneens de Bistro dichtbij én de wellness met fitness.

 

Owner’s Suite en Ultra Suite

De Ultra Suite (nr 619) ligt naast de Owner’s Suite op dek 6. De Ultra Suite heb ik voor je kunnen bekijken: deze ligt op dek 6 en heeft een apart woongedeelte, apart eetgedeelte, een slaapkamer, zeer veel kastruimte en een luxe badkamer met bad.  Bij deze categorie ontvang je een spa pakket inclusief, een upgrade in de hotel voor/na de cruise (waar van toepassing) en transfers (waar van toepassing).

Wil je meer weten over dit schip en haar routes deze zomer naar bijvoorbeeld Spitsbergen? Neem dan even contact op!

Een 9-daagse reis is beschikbaar vanaf €7.860 per persoon in een buitenhut Explorer Suite (vertrek 21 juli 2023 naar Groenland).

hulp banner

Geef een reactie