AntarcticaCruisemaatschappijVoorbereiding

Antarctica21 Air Cruises: Vlieg mee naar Antarctica!

Rederij Antarctica 21 vaart met een aantal schepen rond in het Antarctisch gebied voor expeditiecruises. Het bijzondere van deze cruises is dat expeditiegangers ingevlogen worden vanuit Zuid-Amerika. Deze cruises heten Antarctica21 Air Cruises! Door middel van twee eigen vliegtuigen, zorgt Antarctica21 voor de vluchten.

Het grootste voordeel is dat je daardoor je befaamde en door velen beruchte Drake Passage niet over te varen. Wellicht ken je de Drake Passage van naam, want het is het stuk zee tussen Zuid-Amerika en Antarctica waar het vaak spookt qua weer. Veel expeditie-cruisereizigers worden daar zeeziek.

Na de vlucht volgt dan de expeditiecruise van 6-10 dagen op één van de kleine schepen.

In twee en half uur vliegt Antarctica21 je van Punta Arenas in Chili naar King George Island waar je schip klaar ligt. Punta Arenas in Chili is de plek waar je overigens welkom wordt geheten in het Explorers House. Dat is het nieuwe expeditiecentrum dat een thuis biedt aan haar gasten. Je kunt er expeditiespullen inslaan, kennis maken met mede reizigers en uiteraard je inlezen in het gebied waar je naar toe gaat!

Er wordt gevaren met kleinere boetiek schepen, met een overzichtelijk aantal passagiers: de Magellan Explorer, Ocean Nova en Hebridean Sky bieden elk plek voor maximaal 75 passagiers. Elk schip biedt een eigen sfeer en prijs. Zo is de Magellan Explorer een nieuwbouwschip van de rederij zelf, is de Hebridean Sky is een luxe sfeervol schip en Ocean Nova is een comfortabel schip dat wat ouder is.

Met Antarctica21 mee?
 

De vloot bestaat uit:

Het laatste nieuws van Antarctica21

Geef een reactie