AntarcticaBestemmingenFalkland Eilanden

Plancius als eerste expeditieschip terug in Falkland eilanden

Vandaag is de dag dat Oceanwide Expeditions schip Plancius de haven van Stanley op de Falkland eilanden weer aandoet sinds het weer open is voor toerisme. De Plancius meert aan met 108 passagiers waarna de gaste op eigen gelegenheid Stanley en de omgeving mogen verkennen voordat ze weer verder gaan naar hun volgende bestemming.

Al het personeel en de passagiers van Oceanwide zijn gevaccineerd en moeten zowel voor als tijdens hun cruise verschillende tests ondergaan. Er zijn strikte COVID maatregelen aan boord en in Stanley.  Plancius heeft voorafgaand aan de expeditie reis ook uitgebreide upgrades ondergaan: ziekteverwekkende UV-filtratie voor HVAC-systemen, koortsdetecterende thermische camera’s voor gemeenschappelijke ruimtes én speciale quarantainecabines met verse luchttoevoer zijn slechts enkele van de vele veiligheidsmaatregelen die Oceanwide heeft genomen.

Ook de ondernemers van Stanley hebben aanvullende protocollen ontwikkeld. Deze omvatten, maar niet alleen, verbeterde schoonmaakroutines, en contactloze betalingen. Inspanningen die de eilanden de goedkeuring van de World Travel & Tourism Council hebben opgeleverd.

Meer informatie over Oceanwide Expeditions >

Geef een reactie