Cruiseschepen

Ocean Nova in het nieuw

Expeditiecruiseschip Ocean Nova van Antarctica21 is afgelopen half jaar in het nieuw gestoken. Het klassieke expeditieschip biedt plek aan 67 passagiers die verblijven in éénpersoons/tweepersoons of driepersoons buitenhutten. De Ocean Nova komt uit 1992 en heeft dus al behoorlijk wat zeemijlen achter de rug. Het schip werd in 1992 al voorzien van een grootse renovatie en daarna regelmatig voorzien van verbeteringen.

Lounges

De lounge aan boord is een zeer lichte observation lounge die ligt op het hoogste dek voor een fantastisch uitzicht. Je vindt hier ook een bar.

De tweede lounge bevindt zich aan de achterkant van het schip, een dek lager dan de Observation Lounge. Een bibliotheek staat voor je klaar.

 

Restaurant

Een dek lager ligt het restaurant, sfeervol opgedekt. Bij het buffet kun je halen wat je wilt.

Hutten

De drie soorten hutten aan boord hebben allemaal een raam en zijn verdeeld over twee dekken. De 5 eenpersoonshutten (8 m2), 3 driepersoonshutten (14 m2) en 29 tweepersoonshutten (10 m2), waaronder nu ook 4 met dubbele bedden. Alle hutten hebben een raam, een bureau, kast, individueel instelbare verwarming/airco en een badkamer met douche.  Nieuw zijn onder andere de verbeteringen aan de telefonie en wifi aan boord, matrassen, gordijnen en bijvoorbeeld de sierkussens.

Routes

Elke week maakt het schip de Air-Cruises van rederij Antarctica 21. Je vliegt daarbij naar het schip toe vanuit Chili waarna je inscheept op het schip dat al op King George Island ligt. Zo vermijdt je dus de beruchte Drake Passage. Cruises zijn ook dit seizoen nog beschikbaar vanaf 27 januari 2023! Reken op prijzen vanaf €13.495.

Meer informatie over Antarctica21 >
 

Het schip biedt ook een klein aantal korte cruises aan van 7 dagen vanaf €4.995, waarbij je wel over de Drake Passage vaart. Bij deze cruises vlieg je niet naar het schip op King George Island toe, maar vlieg je alleen op de terugweg vanaf King George Island terug naar Chili met het vliegtuig.

hulp banner

Foto’s: Antarctica21

Geef een reactie