BouwNieuwe cruiseschepen

Nieuw schip voor Antarctica21 in 2026/2027 seizoen: Magellan Discoverer

Antarctica21, de aanbieder van Air Cruises waarbij je naar Antarctica wordt gevlogen, voegt in seizoen 2026-2027 een tweede nieuwe schip aan de vloot toe: de Magellan Discoverer. Het is een schip dat bouwgelijk gaat worden aan zusterschip Magellan Explorer, die in 2019 in de vaart kwam.

Aan boord van Magellan Discoverer

Magellan Discoverer weerspiegelt de elegantie en stijl van zusterschip Magellan Explorer, maar brengt ook verbeteringen. Het biedt plaats aan maximaal 76 gasten in 40 hutten verdeeld over drie passagiersdekken, waardoor de boetiek-, jachtachtige ervaring behouden blijft. Elke hut, waaronder tien Grand Veranda Suites, twee Family Suites, twee Triple Veranda Cabins, tweeëntwintig Deluxe Veranda Cabins en zes Single Veranda Cabins, biedt de keuze uit een kingsize bed of twee aparte bedden, comfortabele zitgedeeltes, en privébalkons.

deckplan Magellan Discoverer

Verantwoordelijkheid voor het milieu

In lijn met het streven naar ecologische duurzaamheid is Magellan Discoverer uitgerust met warmteterugwinningssystemen en voldoet het aan de strenge Tier III-emissienormen. Het introduceert ook een  wetenschappelijk laboratorium ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek op Antarctica.

Het schip beschikt over een hybride-elektrisch voortstuwingssysteem met krachtige MAN-hoofdmotoren, ABB’s innovatieve Azipod®-voortstuwingseenheden en een energieopslagsysteem met batterijbank van Corvus. Dit zorgt voor een soepelere en stillere reis, waardoor gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de schoonheid van Antarctica, aldus de rederij.

Bouwen op succes

De beslissing om een tweede nieuwbouwschip aan onze vloot toe te voegen komt als reactie op de groeiende vraag naar onze unieke vlieg-en-cruise-expedities. “Dit schip is ontstaan uit onze toewijding om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen”, zegt Jaime Vásquez, president van Antarctica21. Claudio Bobadilla, Fleet Director, voegt hieraan toe: “Wij streven ernaar te innoveren en nieuwe normen te stellen op het gebied van expeditiecruises.”

Expeditieschip Magellan Discoverer zal worden gebouwd op de ASENAV-scheepswerf in Valdivia, Chili. Dit is dezelfde scheepswerf die Magellan Explorer heeft gebouwd. Naarmate de bouw vordert, deelt de rederij meer updates en beelden.

Geef een reactie