2024CruiseschepenSwan HellenicThemacruise

Swan Hellenic nodigt ruimtewetenschappers uit aan boord

Negen vooraanstaande ruimtewetenschappers komen dit jaar aan boord van de Swan Hellenic schepen bij de culturele expeditiecruises. In het kader van de Explore Space at Sea-serie is een samenwerking aangegaan met de SETI afdeling van NASA. SETI staat voor Search for Extra-Terrestrial Intelligence-programma.

Elke themacruise biedt gasten van Swan Hellenic diverse lezingen over de geschiedenis en de nieuwste ontdekkingen op het gebied van astronomie, astrofysica, astrobiologie en planetaire wetenschap, evenals de zoektocht naar andere vormen van leven binnen en buiten ons zonnestelsel.

Nu het Antarctische seizoen is afgelopen, gaat de Explore Space at Sea-serie verder naar de wat warmere gebieden, met 9 cruises van Zuid- en Midden-Amerika naar de Middellandse Zee, Afrika en Noord-Europa tot en met november 2024. Hoogtepunten zijn onder meer een cruise van 21 nachten van de wereld van Argentinië tot Zuid-Afrika, een verkenning van 16 nachten door de beroemde Noordwestelijke Passage en een reis van 15 nachten van Groenland naar Nova Scotia.

Patrizia Iantorno, Chief Commercial Officer van Swan Hellenic, zegt: “We zijn erg trots om deze nieuwe Explore Space at Sea-cruises aan te kondigen met onze partners bij SETI. Ze nemen ons mee van het einde van het Antarctische seizoen tot en met november 2024 en bieden negen zeer verschillende mogelijkheden voor nieuwsgierige geesten om te zien wat anderen niet zien, zowel op aarde als daarbuiten.”

 

Deskundigen aan boord

Op elke cruise wordt 1 deskundige uitgenodigd, elk met hun eigen expertise.

  • SH Diana, 25 februari – 9 maart 2024 –  Dr. Simon Steel – adjunct-directeur van SETI’s Carl Sagan Center for Research

Reisroute: van Ushuaia naar de Garibaldi-gletsjer, Angostura Kirke, Puerto Natales, Pio XI-gletsjer, Angostura Inglesa, Tortel, Castro, Puerto Montt, Isla Mocha en Valparaiso gedurende 13 nachten.

De onderwerpen van Simon’s lezingen zullen zijn: “Cosmic Revolutions: Humanity’s Quest for Meaning and Place in the Universe” en “Pioneers in Discovery”.

 

  • SH Vega, 4-25 maart 2024 – Dr. Jeffrey C. Smith – Expert in planetaire wetenschap, AI en data-analyse

Reisplan: van Ushuaia naar het Antarctisch Schiereiland, Zuid-Georgië, Gough Island, Tristan da Cunha en Kaapstad gedurende 21 nachten.

De onderwerpen van Jeffrey’s lezingen zullen zijn: “Hoe vinden astronomen exoplaneten?”, “Ja, kijk omhoog! AI gebruiken om exploderende meteoren te vinden en de aarde te helpen beschermen tegen gevaarlijke asteroïden”, “Waarom houden wetenschappers zo veel van Antarctica?” en “Zullen we E.T. ooit echt vinden?”

 

  • SH Diana, 20-30 april 2024 – Dr. Benton Clark – Expert in biofysica en ruimtewetenschappen

Reisroute: van Puntarenas naar Curu Wildlife Refuge, Isla Tortugas, Quepos, Golifto, Cebaco Island, Darien Jungle, Panama City, Panamakanaal, San Blas Islands naar Cartagena gedurende 10 nachten.

De onderwerpen van de lezingen van Benton zullen zijn: “Zijn we allemaal marsmannetjes?”, “Hoe bouw je een robot voor het verkennen van de planeten” en “Op zoek naar leven in ons zonnestelsel en daarbuiten”.

 

  • SH Vega, 24 mei – 4 juni 2024 – Dr. Douglas Caldwell – Voorzitter van de SETI Exoplanet Research Group

Reisroute: van Portsmouth naar Fowey, Tresco, Bantry, Dingle, Galway, Killybegs, Iona Island, Stornoway, Loch Ewe, Oban, Portrush, Rathlin Island naar Dublin gedurende 11 nachten.

De onderwerpen van de lezing van Doug zullen zijn: “Extrasolar Planets – from Speculation to Understanding” en “Aarde als exoplaneet”.

 

  • SH Diana, 10-20 juli 2024 – Prof. Michael Garrett – Radioastronomie-expert, SETI Wetenschappelijk Adviesraad

Reisplan: van Tromsø naar Bereneiland, Spitsbergen, Skarsvag, Noordkaap en Alta gedurende 10 nachten, terug naar Tromsø.

De onderwerpen van de lezing van Michael zullen zijn: “Het verkennen van de kosmos op zoek naar tekenen van buitenaards leven”, “Onthulling van de mysteries van het heelal: vooruitgang in de astronomie en de toekomst van ruimteverkenning” en “Radioastronomie’s Odyssee: van kosmische gefluister tot de vierkante kilometer array” .

 

  • SH Diana, 10-20 juli 2024 – Prof. Michael Garrett – Radioastronomie-expert, SETI Wetenschappelijk Adviesraad

Reisplan: van Tromsø naar Bereneiland, Spitsbergen, Skarsvag, Noordkaap en Alta gedurende 10 nachten, terug naar Tromsø.

De onderwerpen van de lezing van Michael zullen zijn: “Het verkennen van de kosmos op zoek naar tekenen van buitenaards leven”, “Onthulling van de mysteries van het heelal: vooruitgang in de astronomie en de toekomst van ruimteverkenning” en “Radioastronomie’s Odyssee: van kosmische gefluister tot de vierkante kilometer array” .

 

  • SH Diana, 28 augustus – 5 september 2024 – Dr. Mark Showalter – Planetaire astronoom

Reisroute: van Palermo naar Lipari, Stromboli, Giardini Naxos, Crotone, Otranto, Sarande, Preveza, Itea (Delphi), Kanaal van Korinthe en Piraeus (Athene) gedurende 8 nachten.

De onderwerpen van de lezing van Mark zullen zijn: “De Nieuwe Horizons-missie naar Pluto en verder: een insidervisie”, “De chaotische werelden van het buitenste zonnestelsel” en “Het Antikythera-mechanisme”.

  • SH Vega, 9-25 september 2024 – Dr. Uma Gorti – astronoom en expert in de vorming van sterren en planeten

Reisroute: van Kangerlussuaq naar Sisimiut, Ilulisaat, Qeqertarsuaq, Pond Inlet, Dundas Harbour, Radstock Bay, Port Leopold, Fort Ross, Bellot Strait, Peel Sound, Conningham Bay, Sam Ford Fjord en Qikiqtarjuaq, en keert terug naar Kangerlussuaq gedurende 16 nachten.

Uma’s lezingen zullen zijn: “Ster- en planeetvorming” en “Astrochemie”.

 

  • SH Vega, 25 september – 10 oktober 2024 – Bill Diamond – President en CEO van het SETI Instituut

Reisroute: van Kangerlussuaq naar Qeqertarsuaq, Ilulisaat, Sisimiut, Nuuk, Iqaluit, Lady Franklin Island, Torngat Mountains National Park, Hebron, L’Anse aux Meadows, Bonne Bay en Halifax gedurende 15 nachten.

De lezingen van Bill zullen zijn: “De zoektocht naar leven buiten de aarde – hoe het werkt, hoe het gaat en waarom het ertoe doet” en “Astrobiologie, veldexpedities en de zoektocht naar leven buiten de aarde”.

 

  • SH Diana, 26 oktober – 6 november 2024 – Dr. Janice Bishop – voorzitter van astrobiologie van het SETI Instituut

Reisroute: van Mombasa naar Aldabra Islands, Assumption Island, Nosy-Be, Mahajanga, Morondava, Toliara en Maputo gedurende 11 nachten.

De lezingen van Janice zullen zijn: “Fyllosilicaten op Mars en wat ze ons vertellen over water en bewoonbaarheid” en “Vulkanische eilanden verkennen als analogen voor Mars (bijv. IJsland, Santorini, Hawaiiaanse eilanden en Canarische eilanden)”.

Geef een reactie