AntarcticaExcursies

Rederij Antarctica21: Vlieg naar Antarctica!

Wie op zoek gaat naar een expeditiecruise naar Antarctica heeft een grote keuze aan rederijen en schepen. Rederij Antarctica21 kiest ervoor om haar passagiers direct in te vliegen in het Zuidpool gebied. Wij kijken met je in detail naar deze boutique rederij! Vlieg mee naar Antarctica!

Wie is Antarctica21?

Rederij Antarctica 21 vaart met een aantal schepen rond in het Antarctisch gebied voor expeditiecruises. Het bijzondere van deze cruises is dat expeditiegangers ingevlogen worden vanuit Zuid-Amerika! Zo hoef je de vervelende Drake Passage, waar het vaak spookt en velen zeeziek worden, niet over te varen. In twee uur vliegt Antarctica21 je van Punta Arenas in Chili naar King George Island waar je schip klaar ligt. In Punta Arenas in Chili word je overigens welkom geheten in het Explorers House. Dat is het nieuwe expeditiecentrum dat in 2022 opengaat en een thuis biedt aan haar gasten. Je kunt er expeditiespullen inslaan, oefenen met instappen in een zodiac, kennis maken met mede reizigers en uiteraard je inlezen in het gebied waar je naar toe gaat.

 

Je cruise start dus direct op een relaxte manier midden in het Antarctisch gebied. Antarctica 21 heeft drie schepen in de vloot, waarvan ééntje compleet nieuw is, de Magellan Explorer. Deze is helemaal ingericht naar wensen van de rederij. Daarnaast zijn er nog eens een paar schepen, de Hebridean Sky en Ocean Nova, die allen een eigen sfeer aan boord hebben. De schepen zijn zeer goed geschikt voor de boutique expeditiecruises die Antarctica21 aanbiedt: hooguit 73 gasten gaan mee! Tijdens de expeditiecruise maken alle gasten landingen (aan wal gaan) met zodiacs, gaan ze hiken of boek je een excursie kayakken.

Welk schip is voor mij de juiste?

De eerste vraag die veel van gasten stellen bij het bepalen van hun poolavontuur is: “Welk schip is voor mij het juiste?”. De drie boutique schepen van Antarctica21 hebben allemaal een eigen karakter, nieuw of wat ouder, luxe of wat comfortabeler zonder poespas. Op elk schip is het mogelijk om een kamer te delen met medereizigers. Handig als je alleen reist!

Magellan Explorer

De nieuwe, moderne en stijlvolle Magellan Explorer is in november 2019 van start gaan. Dit ultramoderne expeditieschip is speciaal ontworpen voor de Antarctische cruises. Het biedt ruime accommodaties met een eigen balkon en een breed scala aan technische oplossingen die zijn ontworpen om de expeditie-ervaring van haar 73 gasten te verbeteren. Ze is één van de meest energiezuinige schepen, dankzij een energieterugwinningssysteem. De warmte die door de motoren wordt geproduceerd, wordt namelijk hergebruikt om het schip en de watervoorziening op te warmen.

Enkele van de nieuwe kenmerken van het schip zijn: een met glas omsloten observatielounge, eetkamer, bar, bibliotheek en een fitnessruimte die is ontworpen en gebouwd door Anytime Fitness, een toonaangevend gezondheids- en wellnessbedrijf met boetieksportscholen op alle zeven continenten. De prijzen voor een Veranda Cabin beginnen bij $15.995 op de Classic Antarctica Air-Cruise.

Hebridean Sky

De elegante en ultraklassieke Hebridean Sky is voor Antarctica-reizigers die willen genieten tijdens het verkennen van het 7e continent. De Hebridean Sky is een klein expeditieschip met alleen suites en biedt plaats aan 75 gasten. Na een uitgebreide renovatie in 2015 werd ze een van de mooiste kleine schepen ter wereld. Met ruime accommodaties en grote ramen in de hutten, kan je ontspannen en genieten van de majestueuze landschappen die voorbij komen.

Het schip heeft ook een lounge die “The Club” wordt genoemd, waar je een whisky kunt bestellen met gletsjerijs en kunt ontspannen in een traditioneel elegante nautische omgeving. De prijzen beginnen bij $14.995 voor een buitenhut op de Classic Antarctica Air-Cruise-route.

Ocean Nova

Het volgende schip in de vloot is voor de pure avontuurlijke reiziger. Ocean Nova heeft een stevige, met ijs versterkte romp, bij uitstek geschikt voor expeditiereizen in de ijskoude wateren van Antarctica. Het is bestand tegen uitdagende ijscondities en biedt gasten onvergetelijke avontuurlijke ervaringen. Volledig gerenoveerd in 2006, en met jaarlijkse upgrades, biedt Ocean Nova comfortabele, zij het wel kleinere accommodatie dan de twee schepen. Dit schip is dan ook uiteraard lager geprijsd.

Het schip biedt gasten drie huttencategorieën: speciale éénpersoons-, tweepersoons- en driepersoonsbuitenhutten voor 67 gasten. Een van de favoriete plekken op dit schip is het buitenste observatiedek, boven de brug, waar je geweldige landschapsfotografie kunt maken. De prijzen voor een tweepersoonshut beginnen bij $12.995 op de Classic Antarctica Air-Cruise-reisroute.

Help je mee?

Een essentieel aspect van reizen naar Antarctica is het begrijpen van de bestemming Antarctica, de complexiteit ervan en hoe deze is verbonden met al het leven op aarde. Antarctica21 biedt expedities waar onderwijs, ervaring en wetenschap samenkomen. Terwijl gasten Antarctica verkennen, deelt het expeditieteam van poolgidsen en academici hun kennis over de Antarctische omgeving, de natuur en het belang van deze unieke regio. Deze educatieve programma’s variëren van lezingen aan boord tot real-life deelname aan Citizen Science-programma’s.

Citizen Science-programma’s van Antarctica21 van de afgelopen jaren omvatten onder andere een Happy Whale onderzoek, zeevogelonderzoeken of het Polar Tag onderzoek.

Zo fotograferen gasten bij Happy Whale de staarten van walvissen. Door deze up te loaden in de database van Happy Whale kunnen marine biologen migrerende walvissen volgen.

Bij PolarTag maak je foto’s van dieren met een tag. Individuele dieren worden zo gedurende hun hele leven gevolgd in samenwerking met onderzoekers en burgerwetenschappers over de hele wereld.

De zeevogelonderzoeken dienen als voor de inventarisatie van Antarctische gebieden: door vogelonderzoeken uit te voeren op zee of aan land, kan je wetenschappers helpen inzicht te krijgen in de verspreidingspatronen van zeevogels.

Routes

Antarctica21 biedt vier verschillende routes aan:

  1. Een ‘klassieke’ Antarctica Air cruise van 8 dagen (vanaf $17.395 balkonhut, vanaf $14.495 buitenhut met patrijspoort, vanaf $13.495 tweepersoonshut – seizoen 2021/22)
  2. Pool Cirkel (Polar Circle) Air cruise van 10 dagen die verder Antarctica ingaat dan de klassieke cruise
  3. Antarctica & South Georgia Air Cruise: de ultieme cruise waar je ook de Koningspinguins gaat zien
  4. Antarctica Express Air Cruise: een korte cruise van 6 dagen waarbij je alleen heen- óf terug vliegt. Bij deze cruise ga je met je schip dus éénmaal wél over de Drakepassage.

De cruises met een vlucht van Antarctica21 vinden alleen plaats van november tot en met maart vanwege het betere weer, het is daar dan zomer!  Voor het seizoen 2021-2022 vaart Antarctica21 alleen met de Magellan Explorer en Ocean Nova. In 2022-2023 komt de Hebridean Sky er weer bij.

Prijzen zijn beschikbaar vanaf $4.795,00 (5-daagse Antarctica Express Air cruise vertrek 14 december 2021) op Ocean Nova, gedeelde 3 persoonskamer) tot bijvoorbeeld een 6-daagse Antarctica Express Air cruise op Magellan Explorer in een 2-persoonshut (niet gedeeld) voor $5.995 (vertrek 11 januari 2022).

Wil je in 2021-2022 een week lang de klassieke Air-Cruise-route cruisen op Magellan dan kom je uit op $18.295 voor een 2-persoons balkon hut (niet gedeeld). Op Ocean Nova zit je ongeveer voor 8 dagen in een 2-persoonshut (Twin cabin) op $13.495. In seizoen 2022-2023 zijn deze cruises beschikbaar vanaf $11.495 in een 3-persoonskamer en $13.495 in een 2-persoons hut (Twin cabin).

Meer informatie over Antarctica21 >
 
hulp banner

Geef een reactie