AntarcticaOceanwide Expeditions

Oceanwide Expeditions brengt Antarctisch eiland in kaart

Reizigers aan boord van het expeditieschip Ortelius van Oceanwide Expeditions brachten onlangs een gebied in kaart op het noordwestelijke Antarctische Schiereiland. Dit is naar alle waarschijnlijkheid slechts 2 keer eerder gebeurd sinds de Belgische Antarctische Expeditie het in 1898 voor het eerst deed. De laatste keer was het een Franse Antarctische expeditie tussen 1908-1911.

De bemanning, de passagiers en de gidsen, brachten een route in kaart rond de grootste van de Guyou-eilanden in de Vlaamse Baai voordat ze laat op de dag terugkeerden naar het schip. Het team gebruikte het navigatie- en kaart-systeem Olex. Olex verzamelt via sonar en GPS gegegevens over de zeediepte en werkt deze bij waardoor 3D-visualisaties van de zeebodem in realtime kunnen worden gemaakt. De nieuwe informatie kan o.a. worden gebruikt bij de visserij, havenwerk, aquacultuur en onderzeese pijpleidingen.

Meer informatie over Oceanwide Expeditions >

Geef een reactie