Bestemmingen

Winterse Expeditiecruises naar het Noorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om de prachtige fjorden en het adembenemende landschap. Het hele jaar rond is het een geweldige bestemming voor een expeditiecruise. Maar in de wintermaanden heeft deze bestemming iets extra magisch! Dan komen er enorme scholen haring naar de fjorden van Noord-Noorwegen, gevolgd door grote groepen orka’s en bultrugwalvissen. Dit spectaculaire natuurfenomeen vindt plaats in de regio rond Tromsø, zo’n 350 kilometer boven de poolcirkel. Zo ver naar het noorden heb je ook veel kans om het Noorderlicht te zien, wat deze plek nog specialer maakt. En voor de echte avonturiers  is het mogelijk om met de orka’s en walvissen te snorkelen!

Expeditiecruise met slechts 16 passagiers

De reizen van Waterproof vinden plaats van eind oktober tot half januari 2023 aan boord van het kleine expeditiejacht MS Polarfront met slechts 16 passagiers. Het schip vaart onder Franse vlag en heeft een hottub aan dek, sauna met uitzicht, sfeervolle lounge en een zeer ervaren bemanning. De tweepersoons suites zijn ruim en zeer comfortabel. Er is keuze uit 3 verschillende types, allemaal met eigen badkamer en minstens 2 patrijspoorten. Gedurende 6 dagen vaart het schip door de noordelijke fjorden van Noorwegen, op zoek naar orka’s en bultruggen die op de haring jagen. Met hulp van lokale deskundigen houden de twee ervaren expeditiegidsen contact over de locatie van de dieren. Doordat je op een klein schip reist kan hier snel op worden ingespeeld.

Aan boord wordt uitleg gegeven over het gedrag van de orka’s en hoe je ze op een verantwoorde manier onder en boven het water kan observeren. Tijdens de lange avonden ga je soms aan land in een klein vissersdorpje en is de kans groot om het Noorderlicht te zien. Daarnaast worden er educatieve presentaties gegeven over orka’s en andere interessante onderwerpen.

Snorkelexpedities

Tijdens de speciale snorkelreizen is het voornaamste doel de orka’s en bultruggen onder water observeren terwijl ze op jacht zijn naar haring. De volledige snorkeluitrusting, van droogpak tot handschoenen en snorkel, is bij de reis inbegrepen en iedereen krijgt vooraf een gedegen introductie. Wanneer de gids beslist dat het veilig is om te gaan snorkelen ga je met een zodiac het water op. Op teken van de gids glij je vanaf de zodiac behoedzaam het koude water in voor een kijkje onder water. Neem dus zeker een go-pro of onderwater camera mee om je ontmoeting met deze imposante reuzen vast te leggen! Op de aankomende reis van 7-13 januari 2023 is nog beperkt plek!

Fotografie

In de winter zijn de dagen erg kort boven de poolcirkel. Soms is er maar enkele uren daglicht. Toch lenen de Noorse winters zich perfect voor fotografie. Wanneer de witte bergtoppen afsteken tegen het roze en paarse licht van de eerste zonnestralen en door de grote kans om het Noorderlicht te zien tijdens de lange donkere nachten. De waanzinnige natuur, het Noorderlicht en de fascinerende dieren laten onuitwisbare indrukken achter, zowel onder als boven water. Op de cruise van 19-26 januari 2023 zal fotograaf Rayann Elzein meegaan om je tips te geven.

Noorderlichtcruises

Tijdens de speciale ‘Noorderlichtcruises’ die plaatsvinden, wordt er doorgaans niet gesnorkeld maar is er juist extra aandacht voor de prachtige Noorse natuur en het Noorderlicht. Daarnaast is er altijd kans om onderweg walvissen te zien. Afhankelijk van de exacte vaarroute kan wellicht het beroemde Trollfjord bezocht worden. Dit bijzondere fjord heeft een extreem smalle ingang en enorme steile kliffen aan beide kanten. Andere prachtige locaties zijn de vissersdorpjes Andenes, waar je het hele jaar door walvissen kunt spotten, en Hamn op het mooie eiland Senja.

Last Minutes

Op verschillende afvaarten zijn nog zeer beperkt enkele hutten beschikbaar deze winter! Dus kijk je uit naar een bijzonder winters avontuur, alleen, met partner, vrienden, of de hele familie? Boek vandaag nog je expeditiecruise naar het noorden van Noorwegen. Momenteel zijn de laatste hutten beschikbaar:

  • 7 – 13 januari 2023 – Op zoek naar de walvissen
  • 19 – 26 januari 2023 – Fotografie cruise
hulp banner

Geef een reactie