CruiseschepenTe water lating

Swan Hellenics Diana naar afbouwdok

Swan Hellenic heeft vandaag aangekondigd dat de SH Diana, het nieuwste en grootste schip dat op 15 april 2023 haar eerste cruise gaat maken, tewater is gelaten vanuit haar droogdok op de Helsinki scheepswerf.

SH Diana’s uitrusting is nu al aan de gang, waardoor ze op schema blijft voor haar eerste cruise, “Mysteries of Carthage and the Moors”, die op 15 april vanuit Palermo in Italië naar Lissabon in Portugal zal vertrekken. Daarna zal het schip naar Noord-Europa varen voor verkenningen van het noordpoolgebied. Bijzonder is dat het schip op 4 mei Amsterdam zal bezoeken.

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic Limited, zei: “We zijn verheugd over de voortgang van de bouw en de kwaliteit van SH Diana, een Polar Class PC6-schip met ultramoderne scheepstechnologie en duurzaamheid dat zoals gepland in april in gebruik zal worden genomen. We kijken ernaar uit onze gasten aan boord van haar te verwelkomen om onze culturele expeditiecruises te ervaren.”

Kim Salmi, CEO van Helsinki Shipyard, “Met een voorbeeldige samenwerking tussen ons medewerkers, vertegenwoordigers van de eigenaren en onze meerdere aannemers en leveranciers, heeft SH Diana deze mijlpaal bereikt. De werkzaamheden zullen nu worden voortgezet met een inbedrijfstellingsfase, de voorbereiding haar voor passagiers in april.”

Meer informatie over Swan Hellenic >

Geef een reactie