Testvaart

Ocean Albatros doorstaat proefvaarten in China

De nieuwe Ocean Albatros, die momenteel gebouwd wordt bij de China Merchants Heavy Industries-scheepswerf in Haimen in China, heeft op 19 januari met succes haar eerste proefvaarten doorstaan.

Het expeditieschip zal in de komend maand worden afgebouwd want de levering staat nog gepland in het eerste kwartaal. Eigenaar van het schip is SunStone, maar rederij Albatros Expeditions gaat met het schip varen. Kenmerkend aan het schip is de X-Boeg, waarmee duurzamer gevaren kan worden. Veel nieuwbouwschepen van SunStone van de afgelopen jaren, hebben deze bijzondere boeg. Denk aan de Ocean Odyssey, Greg Mortimer en Sylvia Earle. De Ocean Albatros is het tweede nieuwbouwschip voor Albatros Expeditions, na de Ocean Victory die in november 2021 voor de rederij ging varen.

In juni zal het schip met haar 169 gasten haar eerste cruises gaan maken.Haar eerste seizoen vaart de Ocean Albatros verkenningscruises naar Svalbard, Jan Mayen, Groenland, IJsland en meer. In november vertrekt het schip naar Antarctica voor cruises naar het Antarctisch schiereiland, de South Shetland Islands, de Falkland Eilanden, South Georgia, de Weddell Sea en meer.

De eerste cruise met vertrek op 1 juni 2023 vanaf Spitsbergen, Longyearbyen, is al beschikbaar vanaf 4.490 dollar.

Meer informatie over Albatros Expeditions >

Geef een reactie