Middellandse ZeeSamenwerking

Ponant gaat samenwerken met Paris Opera Ballet

Ponant brengt eenmalig het ballet van de Paris Opera aan boord op een themacruise. Deze zal plaatsvinden in 2024 van 1-8 augustus op de L’Austral van Athene naar Venetië. Zes dansers van het balletgezelschap van de Opera, waaronder prima ballerina’s Valentine Colasante en Mathieu Ganio, komen aan boord. Ze zullen optreden zowel op zee als aan land, themalezingen houden, en inleidende balletlessen. Tarieven beginnen bij €3920 per persoon op basis van dubbele bezetting.

De prima ballerina’s en dansers van het Parijse Opera Ballet nemen deel aan twee sessies met de 264 gasten, waar ze details delen over hun carrière en wat hen drijft.

Daarnaast zijn er twee optredens met performances en fragmenten uit documentaires over dans, gevolgd door een discussie. Ponant en het Parijse Opera Ballet hebben ook twee ‘gedanste lezingen’ gemaakt, waarbij de pas de deux voor een publiek wordt gerepeteerd, een uitnodiging om erachter te komen wat er achter de schermen gebeurt bij het voorbereiden van een ballet.

Om deze unieke ervaring aan boord compleet te maken, krijgen reizigers de kans om deel te nemen aan een inleidende klassieke balletles met een dansleraar van de Opera van Parijs. De dansers zullen op 3 augustus 2024 twee uitzonderlijke uitvoeringen houden met fragmenten van de grote klassieke en hedendaagse balletten in het gemeentelijk theater van Corfu en op 5 augustus 2024 in het Dubrovnik Theater Marin Držić.

“Wat het Parijse Opera Ballet en Ponant gemeen hebben, is dat beiden worden gedreven door een verlangen om te delen, om open te staan voor anderen en de wereld. Door deze samenwerking bieden we reizigers de kans om de klassieke en hedendaagse dansschatten van de Opera te ontdekken. Het is een odyssee waarvan ik in mijn hart weet dat het de zes dansers zal inspireren terwijl ze optreden met op de achtergrond theatrale Griekse en Kroatische landschappen”, aldus Alexandre Neef, directeur-generaal van de Opera van Parijs.

“We zijn verheugd en trots op het vertrouwen dat de Opera van Parijs in ons heeft gesteld bij het aangaan van deze samenwerking. Dans heeft de kracht om te verenigen, te vervoeren en mensen uit te nodigen om te delen. Het is de essentie van de Explore to Inspire-filosofie van Ponant. Het is ook in de geest van de nieuwe themacollectie Travel is an Art, voor reizen die steeds rijker worden aan betekenis en inspiratie; en echt onvergetelijke momenten”, voegt Hervé Gastinel, CEO van Ponant toe.

De cruise start in Piraeus en bezoekt Itea, Corfu, Kotor, Dubrovnik, Hvar en Rovinj, voordat het schip arriveert in Venetië. Vanaf €3920 per persoon (in een buitenhut).

Meer informatie over Ponant >

Geef een reactie