Overdracht

Seabourn neemt ultra-luxe expeditieschip Seabourn Venture in ontvangst

Seabourn nam gisteren haar eerste expeditieschip, Seabourn Venture, in ontvangst tijdens een officiële maritieme overdrachtsceremonie op de Italiaane T. Mariotti scheepswerf in Genua De Seabourn Venture is het eerste van de twee speciaal gebouwde, ultra-luxe expeditieschepen.

“Vandaag is een zeer speciale en belangrijke dag voor de Seabourn familie. We zijn zeer blij dat we eigenaar worden van ons eerste ultra-luxe expeditieschip, Seabourn Venture”. stelt Seabourn President Josh Leibowitz. “Het Mariotti team heeft geweldig werk geleverd bij de bouw van het schip en het tot leven brengen van Adam Tihany’s verbluffende ontwerpvisie. Seabourn Venture legt de lat hoger voor ultra-luxe expeditiereizen. We kijken ernaar uit om klanten aan boord te verwelkomen terwijl ze koers zetten naar afgelegen bestemmingen; van de poolgebieden in het noordpoolgebied tot het zuidelijkste continent Antarctica.”

“Seabourn Venture is ijsklasse PC6 gecertificeerd om polaire routes te bevaren. Sinds we begonnen zijn met de bouw van Seabourn Venture, is de wereld letterlijk voor onze ogen veranderd, wat onverwachte inspanningen heeft gevergd. De grote toewijding en passie van het team van T. Mariotti en onderaannemers van Seabourn zijn de sleutels tot succes geweest,” aldus Marco Ghiglione, Managing Director van scheepswerf T. Mariotti.

Aan boord

Seabourn Venture is ontworpen en gebouwd voor diverse omgevingen volgens PC6 Polar Class standaarden. Het schip bevat veel moderne hardware en technologie die zorgen dat het schip overal ter wereld kan varen. Bovendien zullen de passagiers een uitzonderlijke luxe ervaren zoals op kleine schepen gecombineerd met apparatuur van wereldklasse zodat met het breedste scala van expeditie activiteiten kan ondernemen.

Het expeditieteam bestaat uit 26 deskundingen zoals wetenschappers, geleerden en natuurkenners. Het schip zal gratis Seabourn Expedition faciliteiten aanbieden zoals Zodiac cruises, natuurwandelingen, duiken, snorkelen, en extra gratis excursies.

Daarnaast zijn er optionele landexcursies en Seabourn Expeditions zoals kajakken. Bovendien zijn er twee  onderzeeërs mee die op bepaalde bestemmingen kunnen varen. Zo hebben de passagiers een close-up uitzicht op wilde dieren en natuurlijke landschappen, evenals op de wonderlijke onderwaterwereld van de grote oceanen.

De Seabourn Venture beschikt over 132 luxueuze veranda suites, allen met zicht op de oceaan. Het schip zal de reizigers meenemen naar enkele van de meest ontzagwekkende plaatsen ter wereld, waarvan sommige alleen per schip bereikbaar zijn.

Eerste seizoen

In haar eerste maanden vaart de Seabourn Venture naar IJsland en Groenland om daar de meest afgelegen plekken te verkennen. Via Noord-Canada en de Caribbean verplaatst het schip zich vervolgens om expeditiecruises in Zuid-Amerika te maken. Vanaf november biedt de rederij Antarctica cruises aan.

Meer informatie over Seabourn >

 

Geef een reactie