AntarcticaFalkland EilandenPersoonlijke blogSouth GeorgiaVoorbereiding

Wat moet je weten voor je expeditiecruise naar Antarctica?

Wil je in de winter een zeer bijzondere expeditiecruise maken? Antarctica is voor velen dé ultieme expeditie cruise bestemming en voor veel wereldreizigers het laatste continent om van hun lijstje te strepen. Je vaart niet van haven naar haven maar tussen eilanden en ijsschotsen terwijl je geniet van indrukwekkende landschappen. Wat moet je weten voordat je vertrekt?

Hoe dat werkt, zo’n cruise naar Antarctica, vragen we Waterproof Cruises & Expeditions, dé experts in reizen naar de poolgebieden.

Wat is de beste reistijd om Antarctica te bezoeken?

Reizen naar Antarctica vinden plaats van november t/m maart, in de zuidelijke zomer. Doordat je zover naar het zuiden reist kun je in januari genieten van 24 uur daglicht. Bovendien is het er minder koud dan je zou verwachten, de temperaturen liggen meestal enkele graden onder het vriespunt.

Met wat voor schepen kun je een expeditiecruise naar Antarctica maken?

De expeditieschepen die naar Antarctica varen, zijn meestal ijsversterkt en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van de International Polar Code. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen de ijsschotsen die je ongetwijfeld zult tegenkomen tijdens de reis. De expeditieschepen voldoen aan de milieu eisen voor een duurzame uitvoering van de reis.

De keuze van het schip is een van de belangrijkste onderdelen van de expeditiecruise. Er zijn verschillende categorieën schepen die een groot verschil maken voor de beleving van de reis.

Schepen met meer dan 500 passagiers mogen géén landingen maken. Je blijft dan helaas de hele reis aan boord.  Kies er dus voor om uitsluitend met schepen te varen die minder dan 500 passagiers aan boord hebben (gemiddeld zo’n 100 – 300 passagiers) zodat je aan land kunt en de pinguïns ook kunt ruiken en horen!

Belangrijk om te weten voordat je een cruise naar Antarctica boekt!

Tijdens een expeditiecruise naar Antarctica bezoek je meestal het Antarctisch schiereiland, en niet de ‘Zuidpool’. Dat punt ligt namelijk midden op het continent, waar je met een schip niet kunt komen.

Welke plekken kan ik bezoeken op Antarctica?

Er zijn géén aanleghavens in Antarctica. Bij stops gebruiken expeditieschepen zodiacs (tender boten) om met kleine groepen landingen te maken. Je moet fit genoeg zijn om uit een zodiac te stappen op het strand maar verder zijn er weinig eisen om mee op excursie te kunnen gaan.

Wat kan ik voor activiteiten doen op een expeditiecruise?

Veel schepen bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan optionele sportieve activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld kajakken, sneeuwschoen-wandelen, ijsklimmen, een nacht kamperen op het ijs, poolsnorkelen of zelfs scubaduiken. Dat geeft een hele andere dimensie aan je expeditiecruise naar Antarctica! Meestal zijn deze activiteiten naar keuze en tegen betaling, maar op sommige reizen zijn ze inbegrepen.

Bekijk hier een aantal cruises bij Waterproof Cruises & Expeditions:

Wat maakt een expeditiecruise naar Antarctica zo uniek?

  • Alle excursies zijn inbegrepen
  • Eten, koffie, thee en water aan boord is inbegrepen. Soms all-inclusive.
  • Educatieve lezingen, documentaires en films
  • Begeleiding door professionele gidsen en experts in diverse wetenschappen
  • Geniet van bijna 24 uur daglicht
  • Elke reis is anders en iedere dag is een nieuw avontuur
  • Reizen in kleine groepen
  • Je bent een van de weinigen die voet zet op het zevende continent

Er zijn veel verschillende schepen en routes, en iedere rederij heeft zijn eigen unieke programma’s. Het is belangrijk om je vooraf goed te informeren zoals bij Waterproof Cruises & Expeditions voor het juiste advies over de schepen, routes en programma’s die het beste bij je wensen passen.

hulp banner

Geef een reactie