AntarcticaArctic

Hurtigruten start met Hurtigruten Expeditions

Hurtigruten meldt dat het bedrijf een aparte expeditietak gaat oprichten, Hurtigruten Expeditions, die zelfstandig zal gaan werken met een eigen directeur. De afgelopen jaren is de rederij, die bekend staat om de Noorse kustroutes met postschepen, enorm gegroeid. In nieuwe schepen, maar ook het aantal gasten en bestemmingen. Al jaren worden expeditiecruises uitgevoerd. De andere tak die wordt gecreëerd is de Hurtigruten Norway.

De cruiseschepen van Hurtigruten Expeditions varen naar meer dan 250 bestemmingen van de Noordpool naar Zuidpool en alles wat daar tussen zit, zoals de Noordwest Passage, Groenland, Spitsbergen, van de Britse Eilanden tot de Caribbean, Zuid-Amerika en Antarctica. CEO van deze tak zal Asta Lassesen worden.

De vloot bestaat uit 8 duurzamere (expeditie) cruiseschepen. De schepen zijn nog niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk zullen dat de volgende schepen zijn: de Fridtjof Nansen, Roald Amundsen, Fram, Spitsbergen, Maud (vanaf 2021, de ex-Trollfjord), Otto Sverdrup (vanaf 2021, de ex-Finnmarken) en MS Eirik Raude (vanaf 2021, ex-Midnatsol). De 8e zal een nieuw schip zijn dat in 2021 wordt opgeleverd.

Hurtigruten Norway zal met 7 schepen blijven varen langs de kust van Noorwegen tussen Bergen en Kirkenes. Dat zullen in ieder geval de Kong Harald, Nordkapp, Nordlys, Nordnorge, Polarlys en Richard With zijn.

Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie