AntarcticaArcticFinanciëringSpitsbergen

Bolster Investment Partners verwerft minderheidsbelang in Oceanwide Expeditions

Bolster Investment Partners verwerft een minderheidsbelang van 25% in Oceanwide Expeditions, de gespecialiseerde marktleider in expeditiecruises naar Antarctica en het Noordpoolgebied. Bolster zal Oceanwide Expeditions ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities.

Oceanwide Expeditions is in 1993 opgericht door vader en zoon Van Gessel. Sindsdien heeft Oceanwide zich ontwikkeld tot reisspecialist voor kleinschalige avontuurlijke expeditiecruises naar de poolgebieden.

Oceanwide beschikt over vier eigen schepen en het vijfde schip komt in september 2021 in de vaart. Met het aanbod van themareizen en veelzijdige outdoor activiteiten in combinatie met aandacht voor duurzaamheid en behoud van de natuurgebieden heeft Oceanwide reeds vijf keer de award voor World’s Leading Polar Expedition Operator gewonnen. De schepen worden naast het gebruik voor cruises voor natuurliefhebbers en ter educatie, ook ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld klimaatverandering.

Financiële slagkracht

De participatie van Bolster komt voort uit de wens van Oceanwide om de aandeelhoudersbasis te verbreden, haar financiële slagkracht te vergroten en de groei te versnellen.

Michel van Gessel, CEO van Oceanwide Expeditions licht toe: “Wij zijn een echte specialist die een unieke beleving aanbiedt. Dit is hét segment in de reisbranche dat nog altijd groeit en het perspectief voor ons type reizen blijft onveranderd sterk. Met ons rijke en specialistische aanbod aan outdoor activiteiten, waarin we jarenlange kennis en ervaring hebben opgebouwd, zijn we duidelijk een onderscheidende speler. Onze eigen vloot biedt ons flexibiliteit, juist ook in deze tijd, waardoor wij onze kosten goed kunnen beheersen. Met onze sterke marktpositie, solide financiële balans en de steun van Bolster als gecommitteerde aandeelhouder die onze visie deelt, staat niets ons in de weg om ons succes voort te zetten.”

Mark van Rijn, partner bij Bolster Investment Partners licht toe: “Oceanwide is een perfect voorbeeld van een buitengewone onderneming met een marktleidende positie in een niche waar wij graag in investeren. Wij zijn al jaren in contact met Oceanwide en hebben ontzettend veel bewondering voor hoe de onderneming wordt geleid en hoe zij met passie, kennis en jarenlange ervaring een unieke propositie hebben opgebouwd. We zijn dan ook verheugd dat onze rol en benadering perfect past bij de wens die nu voorligt en wij kijken er dan ook naar uit samen met Oceanwide het avontuur verder aan te gaan!”

Meer informatie over Oceanwide Expeditions >

Geef een reactie