FotoreportageOceanwide ExpeditionsScheepsbezoek

Fotoreportage: Expeditieschip Plancius van Oceanwide Expeditions

Expeditieschip Plancius (max. 114 passagiers) van de Nederlandse reder Oceanwide Expeditions ligt in de tijden dat het schip niet vaart in Hansweert of Vlissingen. In 2013 brachten Miriam en Marco een bezoek aan het schip.

De Plancius werd gebouwd als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine. In 2009 werd ze verbouwd tot expeditieschip met voor passagiers 5 toegankelijke dekken.

Twee grote ruimtes op het schip vormen de plekken waar je samen met andere passagiers samenkomt: de grote lounge met daarnaast een bibliotheek en het restaurant. Beide ruimtes dienen ook als plek waar lezingen worden gehouden.

De 53 hutten liggen over een aantal dekken verspreid en variëren in comfort. Er zijn veel tweepersoonshutten, maar ook de mogeijkheid om een drie- of vierpersoonshut te boeken als solo-reiziger, waarbij je wordt ingedeeld in een mannen/dames hut. Er zijn 2 driepersoonshutten en 4 vierpersoonshutten.

Tot slot nog wat laatste foto’s van de Plancius.

Meer informatie over Oceanwide Expeditions >

Geef een reactie