ArcticBestemmingenGroenland

Groenland Arctic Umiaq Line werkt samen met Hurtigruten om duurzaam toerisme in Groenland te promoten

Arctic Umiaq Line en Hurtigruten kondigen met trots hun nieuwe samenwerking aan om de groei en kansen in de Groenlandse toeristenindustrie te vergroten. Beide bedrijven, met een hoge focus op duurzaamheid, werken samen om het unieke product van Arctic Umiaq Line voor de internationale markt te ontwikkelen en duurzaam toerisme in Groenland te promoten.

“De Groenlandse kustgemeenschap staat voor een historische verschuiving nu we door nieuwe luchthavens deel gaan uitmaken van de wereldwijde infrastructuur. Dit biedt zowel een kans als een aantal serieuze uitdagingen”, aldus Jens-Jakob Sandgreen, CEO van Arctic Umiaq Line. “Met minder dan 60.000 mensen, voornamelijk verspreid langs de 3.000 kilometer lange westkust, is dit een delicate samenleving die een subtiele duurzame benadering van toerisme en zaken nodig heeft. Dit partnerschap zal nieuwe en afgelegen bestemmingen voor de lokale bevolking en toeristen ontsluiten, voortbouwen op een strategie voor duurzaam toerisme en de welvaartskansen voor Groenland vernieuwen, terwijl het trouw blijft aan het kerndoel om een betrouwbaar alternatief te zijn voor lokaal passagiersvervoer.”

De samenwerkingsovereenkomst tussen Arctic Umiaq Line en Hurtigruten in Groenland markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor beide bedrijven, met een enorm potentieel voor uitgebreidere samenwerking in de toekomst. Verdere details over de inhoud van de samenwerking zullen eind augustus worden onthuld.

Meer informatie over Hurtigruten >

Foto: Lisa Germany – Visit Greenland

Geef een reactie