CruiseschepenDoopNieuwe cruiseschepen

Sylvia Earle gedoopt door Sylvia Earle

Aurora Expeditions doopte deze week haar nieuwste schip Sylvia Earle door haar naamgenoot dr. Sylvia Earle. Op Antarctica werd het schip door de wereldberoemde zeebioloog, oceanograaf en ontdekkingsreiziger gedoopt. Dr. Earle is sinds 1998 een National Geographic-ontdekkingsreiziger en werd door Time Magazine genoemd als de eerste ‘Hero of the Planet’. Haar eigen natuurbeschermingsinitiatief Mission Blue creëert een wereldwijd netwerk van beschermde mariene gebieden, bekend als ‘Hope Spots’.

“Bedankt, Aurora Expeditions, voor de aanpak die je gebruikt om mensen geïnspireerd te houden over de oceaan,”  aldus dr. Earle. “De oceaan verkennen, en onze kennis gebruiken om voor dit alles op onze planeet te zorgen. Dit is een ervaring die ik graag met iedereen hier deel en ik kijk naar Aurora als de stem van de oceaan.”

Michael Heath, CEO van Aurora Expeditions, vindt het een eer om dr. Earle als ambassadeur van het schip te hebben. “We hebben het voorrecht Dr. Earle te hebben als naamgenoot van onze tweede speciaal gebouwde expeditieschip,’ zei meneer Heath. “Ik bedank Sylvia dat ze bij ons aan boord is gekomen om het schip officieel te dopen en aan boord te zijn voor de inaugurele Antarctische klimaatexpeditie.”

Klimaat expeditie

Momenteel leidt dr. Earle, in samenwerking met Aurora Expeditions en Ocean Geographic, de wereldprimeur ‘Antarctic Climate Expedition’ op het schip om het publiek en de overheid bewust te maken van het ecologische belang van Antarctica. Deze speciale reis heeft tot doel resoluties aan te leveren om een wereldwijde netto-zero-emissie tegen 2035 te bereiken vanuit een oceaanperspectief.

Nog een wereldprimeur: elk dekken van de Sylvia Earle zijn vernoemd naar zes andere baanbrekende vrouwen: natuurbeschermers – Jo Ruxton (MBE), Dr. Carden Wallace (AM), Sharon Kwok, Bernadette Demientieff, Dr.Asha de Vos, Hanli Prinsloo – en een dek vernoemd naar Dr. Earle zelf.

Met een sterke focus op educatie en natuurbehoud is de nieuwe Sylvia Earle ontworpen om met gemiddeld 132 passagiers op reis te gaan.  Een zeer ervaren Expeditieteam begeleidt passagiers in kleine groepen op talloze excursies over water en land, met activiteiten variërend van zodiak tochten tot wandelingen en trektochten, kajakken op zee, duiken, onder andere snorkelen, peddelen, skiën, fotografie en vogels kijken. Een speciaal wetenschapscentrum is de hub voor een verscheidenheid aan participatieve en educatieve Citizen Science-programma’s.

Meer informatie over Aurora Expeditions >

Geef een reactie