AntarcticaArcticBestemmingenHygiëne

Hurtigruten versoepelt COVID-19 vereisten

Hurtigruten versoepelt een aantal Covid-19 maatregelen voor haar expeditiecruises. De belangrijkste verandering is dat negatieve tests niet meer nodig zijn op haar expeditiecruises, uitgezonderd Antarctica. Voor expeditiecruises naar Antarctica moeten gasten wél nog steeds een bewijs van een negatieve Covid-19-test overleggen om aan boord van de schepen te gaan.

Hurtigruten Expeditions regelt deze tests voor alle gasten tijdens de transfer vanuit Santiago, Chili of Buenos Aires, Argentinië. Alleen cruisepassagiers op Antarctica die zelfstandig naar Ushuaia of Punta Arenas reizen, moeten binnen 72 uur voor het aan boord gaan van het schip een eigen test regelen.

Mondkapjes zijn daarnaast niet langer verplicht aan boord of tijdens landingen, maar gasten worden nog steeds aangemoedigd om deze te dragen in openbare ruimtes aan boord van alle schepen.

Volledig gevaccineerde schepen

Hurtigruten Expeditions wil wel van elke gast nog steeds een bewijs van volledige vaccinatie met een WHO-vaccin, om de gezondheid en veiligheid van zijn gasten en bemanning te garanderen. Dit geldt voor alle gasten van 12 jaar en ouder. Hoewel aanbevolen, is een boosterdosis niet langer nodig.

Alle bemanningsleden van Hurtigruten Expeditions op alle schepen zijn volledig gevaccineerd. “Onze bijgewerkte protocollen zullen beter aansluiten bij de reismogelijkheden over land en de huidige omgeving op onze bestemmingen. We zullen onze gasten de best mogelijke ervaring bieden, met de gemoedsrust om met ons op verkenning te gaan aan boord van een volledig gevaccineerd schip”, zegt Iain McNeill, SVP Operations in Hurtigruten Expeditions.

“Ze zorgen er ook voor dat het verkenningsgemak blijft, waarbij gasten kunnen genieten van enkele van de meest spectaculaire gebieden van onze planeet, terwijl ze weten dat de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten, bemanning en gemeenschappen die we bezoeken onze eerste prioriteit is”, zei McNeill.

Test- en vaccinatievereisten kunnen voor bepaalde bestemmingen verschillen op basis van lokale regelgeving. Waar tests vereist zijn, moeten gasten nog steeds een bewijs van een negatief testresultaat overleggen in overeenstemming met de lokale regelgeving. Hurtigruten Expeditions raadt alle gasten ten zeerste aan om zich voor vertrek te laten informeren over deze lokale regelgeving.

Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie