AntarcticaDoopNieuwe cruiseschepen

Silversea benoemt Felicity Aston tot doopmoeder Silver Endeavour

Silversea Cruises heeft Felicity Aston MBE benoemd tot doepmoeder van haar nieuwe schip Silver Endeavour, het nieuwe luxe expeditieschip van de rederij. Aston, een gevierd poolreiziger, auteur, televisiepresentator en klimaatwetenschapper, werd in 2012 de eerste vrouw die solo over Antarctica skiet, en de eerste persoon die het continent alleen door spierkracht doorkruist. Aston is sindsdien bekroond met de Polar Medal en is benoemd tot MBE voor diensten aan exploratie.

De peetmoeder zegent het schip voor geluk tijdens de officiële naamgevingsceremonie. Aston zal Silver Endeavour officieel dopen als onderdeel van een intieme ceremonie op Antarctica, die zal worden gehouden in de dagen voor de inaugurele reis van het schip, met vertrek op 21 november.

Felicity Aston: een autoriteit op gebied van pool exploratie

“We zijn verheugd Felicity Aston te mogen verwelkomen in de Silversea-familie als meter van Silver Endeavour”, aldus Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises. “Felicity, een toonaangevende autoriteit op het gebied van poolexploratie, is de perfecte ambassadeur voor onze cruisemaatschappij. Ze deelt de onwrikbare zintuigen van nieuwsgierigheid en avontuur die alle Silversea-gasten verenigen. Door de eerste vrouw te worden die alleen Antarctica overstak, en ook de eerste persoon die het continent puur door spierkracht doorkruiste, toonde Felicity uitzonderlijke toewijding, veerkracht en passie, en belichaamde een ware geest van ontdekking. Haar verkenningen zijn meer dan een test van fysiek uithoudingsvermogen; ze zijn een test van jezelf. Ze zullen een grote inspiratiebron zijn voor reizigers op hun reis naar de poolgebieden en verder met Silversea.”

“Ik ben vereerd dat ik ben geselecteerd als de meter van Silver Endeavour – een prachtig schip dat talloze reizigers zal laten kennismaken met de magnifieke allure van de poolgebieden”, zegt Felicity Aston. “Bij elk van mijn expedities word ik gedreven om grenzen te verleggen, nieuwe grenzen te verkennen en de meest spectaculaire plekken op aarde te ervaren. Gasten die aan boord van het nieuwste schip van Silversea reizen, zullen dezelfde ambities uitoefenen met het in kaart brengen van elke koers, de lancering van elke Zodiac en de aankomst op elke bestemming. Ze is een voertuig voor ontdekkingen in elke zin van het woord en ik ben verheugd om in zo’n comfort naar de poolgebieden te varen”

Silver Endeavour

Silver Endeavour is gebouwd volgens de specificaties van de PC6-polaire klasse en is ontworpen voor polaire verkenning. Ze heeft ultramoderne voorzieningen, met een toonaangevende Zodiac-tot-gast-ratio; kajaks; en geavanceerde navigatie- en verkenningstechnologie, waaronder een gimbalcamerasysteem op afstand, dat onder andere hoogwaardige beelden van 5 km kan vastleggen. Ze handhaaft het kenmerkende comfortniveau van Silversea, met een bemanning-tot-gastverhouding van ongeveer 1:1 en de kenmerken van luxe van de cruisemaatschappij, inclusief butlerservice voor elke suite en enkele van de ruimste accommodaties in expeditiecruises.

Meer informatie over Silversea Cruises >

Geef een reactie