AntarcticaArcticBestemmingenCanadaFalkland EilandenGroenlandGroot-BrittanniëSouth GeorgiaWest-Europa

Silver Endeavour naar Antarctica, Groenland en Canada in 2023/2024

Silversea Cruises heeft 25 nieuwe expeditiecruises onthuld voor haar nieuwe expeditieschip, Silver Endeavour. Van mei 2023 tot maart 2024 reizen gasten naar 116 van ’s werelds mooiste en meest afgelegen koudweerbestemmingen in Noord-Europa, het Noordpoolgebied en Antarctica, inclusief 24 maiden calls voor Silversea.

Silver Endeavour zorgt voor het kenmerkende comfort van de cruisemaatschappij en verwelkomt gasten op enkele van de meest ruime en elegante locaties in expeditiecruises, waaronder een uitgestrekte Otium Spa & Beauty Salon; twee mudrooms en de Observation Lounge, die een uitzicht van 270 graden op de omgeving biedt en meer.

“Om het meest diverse poolaanbod in ultraluxe expeditiecruises uit te breiden, zijn we verheugd om de nieuwe collectie reizen van Silver Endeavour voor zomer 2023 en winter 2023/2024 te onthullen”, aldus Conrad Combrink, SVP van Expedition, Destination and Itinerary Management, Silversea Cruises. “Met ultramoderne expeditievoorzieningen, de hoogste ruimte-tot-gastverhouding in de branche en het toonaangevende team van experts aan boord, zal Silver Endeavour de meest verrijkende ervaringen bieden voor gasten op de meest opmerkelijke bestemmingen ter wereld.”

25 nieuwe cruises, 116 bestemmingen en 24 maiden calls

De nieuwe collectie van Silver Endeavour zal 25 expeditiereizen bevatten, variërend in lengte van 6 tot 18 dagen. Met haar PC6-classificatie reist Silver Endeavour tot diep in de poolgebieden. De nieuwe reizen zullen 24 maiden calls bevatten, waaronder het zelden verkende Canadese High Arctic, inclusief Hudson Bay, en het spectaculaire Ellesmere Island.

Silver Endeavour zal in de zomer van 2023 de Britse eilanden, IJsland en het noordpoolgebied verkennen, inclusief Groenland, Svalbard en het Canadese Noordpoolgebied. Ze reist daarna vervolgens naar het zuiden en keert terug naar het Witte Continent in de winter van 2023/2024 om gasten nog meer mogelijkheden te bieden om het Antarctisch Schiereiland, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden te ontdekken. De nieuwe reiscollectie van Silver Endeavour voor 2023/2024 omvat de volgende hoogtepunten:

Twee reizen naar de Britse eilanden en IJsland
Silver Endeavour vertrekt op 7 mei 2023 vanuit Londen en onderneemt twee expedities naar de Britse eilanden en IJsland van 13 en 14 dagen. De reizen omvatten gloednieuwe aanloopbestemmingen zoals Stranraer, Helensburgh, Loch Eynort (Uist Island) en Klaksvik.

Negen reizen naar de Noordpool en Groenland
Het inaugurele seizoen van Silver Endeavour in het noordpoolgebied omvat twee van Silversea’s iconische 14-daagse IJsland- en Svalbard-expedities, met vertrek op 3 juni 2023 vanuit Reykjavik en 17 juni vanuit Tromsø.

Silver Endeavour biedt drie expedities aan naar Zuid-Groenland en Nunavut, Canada, waarbij de schilderachtige regio’s in Skjoldungen, Evighedsfjord, Prince Christian Sound en meer worden verkend.

Met vertrek op 31 juli 2023 zullen gasten die aan boord van Silver Endeavour reizen West-Groenland verkennen tijdens een 10-daagse expeditie, waarbij ze zich onderdompelen in de cultuur en traditie van de Inuit- en Groenlandse gemeenschappen. Ze zien één van ’s werelds snelst bewegende gletsjers bij Ilulissat Icefjord – een UNESCO werelderfgoed.

Op 10 augustus 2023 vaart de Silver Endeavour vanuit het gehucht Mittimatalik (Pond Inlet) op de noordpunt van Baffin Island in Nunavut, Canada, op een 10-daagse reis door de Canadese High Artic, inclusief de zelden geziene kusten van Ellesmere Island, Cape York en Qaanaaq, naast andere culturele en natuur schatten in de regio.

Om haar zomerseizoen af ​​te ronden, zal Silver Endeavour vanaf 5 september 2023 een 16-daagse expeditie ondernemen door Oost-Groenland, op zoek naar de perfecte omstandigheden voor gasten om het noorderlicht te zien. Gasten zullen genieten van een verlengd driedaags verblijf in Scoresby Sund, een van ’s werelds grootste en langste fjordsystemen, en een bezoek aan ’s werelds grootste en zelden bezochte nationale park, het Noordoost-Groenland National Park.

14 reizen naar Antarctica
Tijdens het winterseizoen 2023/2024 biedt Silver Endeavour 9 populaire zesdaagse Antarctica Bridge fly-cruises aan. Dit biedt de snelste en meest directe route naar het Witte Continent en stelt reizigers in staat om de Drake Passage over te slaan en rechtstreeks naar King George Island te vliegen.

Silver Endeavour biedt ook twee afvaarten aan van Silversea’s iconische 10-daagse expeditie naar het Antarctisch Schiereiland, met als doel de South Shetland Islands, de Antarctic Sound en de legendarische Kaap Hoorn te verkennen.

Dankzij de PC6-classificatie van het schip zal Silver Endeavour dieper Antarctica in reizen met langere verkenningen, waaronder een 18-daagse reis naar het Antarctisch Schiereiland, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden. Deze uitgebreide expeditie vertrekt op 31 oktober 2023.

In 2024 vaart Silver Endeavour ook twee gloednieuwe 15- en 16-daagse expedities, die respectievelijk op 28 januari 2024 en 12 februari 2024 vertrekken en het Antarctisch Schiereiland, de Falklandeilanden en Zuid-Georgië verkennen. Met een inkomende/uitgaande vlucht tussen King George Island en Puerto Williams, zullen gasten op deze twee reizen de Drake Passage slechts één keer oversteken.

De Silver Endeavour

Met de hoogste ruimte-tot-gast-verhouding in expeditiecruises, enkele van de meest ruime balkonsuites in de branche en een  veel elegante openbare ruimtes, zal Silver Endeavour gasten meenemen naar de verste uithoeken van de aarde in het kenmerkende comfortniveau van Silversea en stijl. De goed uitgeruste openbare ruimtes van het schip omvatten:

Explorer Lounge (360 m2)
De lounge is een hub voor expeditieactiviteiten terwijl gasten aan boord zijn. Deze elegante lounge dient als startpunt voor expeditiebriefings en lezingen, waarbij gasten in contact komen met het expeditieteam van Silver Endeavour. De Explorer Lounge is voorzien van een groot LED-scherm dat beelden laat zien van buiten, realtime. De locatie doet ook dienst als sfeervolle bar voor een aperitiefcocktail.

Observatielounge (270 m2)
De Observation Lounge is toepasselijk gelegen op een van de hoogste dekken van Silver Endeavour en biedt 270 graden uitzicht op de omgeving van het schip, met een elegant interieur dat perfect is voor afternoontea, cocktails na het diner, livemuziek en meer.

Otium® Spa & Schoonheidssalon (177 m2)
Een van de grootste spa’s in expeditiecruises, is de Otium Spa aan boord van Silver Endeavour. De spa heeft drie behandelkamers, een ontspanningsruimte en aparte thermische ruimtes voor mannen en vrouwen, beide met sauna’s, stoombaden en douches. Met uitzicht naar buiten in bijna elke ruimte, kunnen gasten genieten van verwennerij zonder ooit de bestemming uit het oog te verliezen.

Pool Deck (261 m2)
Silver Endeavour’s Pool Deck is volledig omgeven door glazen ramen en biedt overdag een prachtig panoramisch uitzicht en ’s avonds de mogelijkheid om onder de sterren te dineren. Met een groot centraal zwembad, een bubbelbad en één van de vier eetgelegenheden aan boord van Silver Endeavour, is het Pool Deck zeker een favoriet bij gasten tijdens hun reis naar koude-weerbestemmingen over de hele wereld.

Mudrooms (140 m2)
Silver Endeavour is uitgerust met twee mudrooms, wat meer flexibiliteit biedt voor snellere Zodiac tochten. De modderkamers omvatten ultramoderne expeditieapparatuur, zoals laarsverwarmers, speciale kluisjes voor elke suite en led-schermen voor briefingsessies.

Silver Endeavour zal ook de Connoisseur’s Corner bevatten, de kenmerkende sigaar- en cognaclounge van Silversea; de Boutique, een winkel met een samengestelde selectie van mode, sieraden en souvenirs; een bibliotheek; en een uitgebreid fitnesscentrum met ultramoderne apparatuur, door experts geleide groepsfitnesslessen en persoonlijke training.

Meer informatie over Silversea Cruises >

Geef een reactie