AntarcticaSouth Georgia

South Georgia en Antarctisch Schiereiland met Polar Pioneer

Waterproof Cruises & Expeditions biedt een zeer bijzondere reis aan met een eigen expeditieteam naar Antarctica en de eilanden van South Georgia. Deze expeditiecruise met het schip Polar Pioneer start op 20 januari 2024 en duurt tot en met 10 februari 2024 (20 dagen).

Tijdens deze uitgebreide 20-daagse reis combineer je de hoogtepunten van het Antarctisch Schiereiland met een uitgebreide verkenning van South Georgia. Deze reis wordt uitgevoerd op de Polar Pioneer, een gerenoveerd intiem expeditieschip. Polar Pioneer is het kleinste expeditieschip dat in Antarctica vaart. Met maar 50 passagiers aan boord voelt het als een privé expeditie.

Zo’n kleine groep is ideaal om plekken met veel wildlife te bezoeken zoals South Georgia. En januari is prime-time voor wildlife! Pinguïnkuikens zijn al uitgekomen, de zeehonden pups beginnen voor het eerst rond te waggelen en ook de jonge albatrossen komen uit hun ei.

Tijdens deze expeditiecruise heb je het voordeel van maar liefst 20 uur licht per dag, waardoor er veel tijd is voor excursies en activiteiten. Naast wandelingen en tochtjes met de zodiac biedt Waterproof voor de avontuurlijke liefhebbers ook de mogelijkheid om te poolsnorkelen! Tijdens de landingen, of middels lezingen aan boord, delen de ervaren Waterproof gidsen graag hun kennis over de poolgebieden met je. Zo wordt het niet alleen een actieve reis, maar ook een leerrijke ervaring.

In de voetsporen van Sir Ernest Shackleton

De expeditiecruise neemt je mee op een reis door de geschiedenis, in de voetsporen van de beroemde poolreiziger Sir Ernest Shackleton. Zijn schip, de Endurance, zonk voor de kust van Antarctica in november 1915 en werd pas zeer recent teruggevonden op de bodem van de Weddellzee. Op South Georgia kunnen we een deel van zijn legendarische overlevingstocht reconstrueren en bezoek je het walvisstation van Stromness, waar hij en zijn mannen uiteindelijk redding vonden. Een andere belangrijke plaats is Grytviken. Het startpunt van de legendarische Endurance-expeditie en tevens de laatste rustplaats van de ‘Boss’, zoals Shakleton werd genoemd.

Je Expeditieschip: MV Polar Pioneer

Voor deze reis heeft Waterproof de Polar Pioneer gechartered. Een expeditieschip waar Waterproof al veel reizen mee heeft gemaakt, zowel in Antarctica als het Noordpoolgebied. Polar Pioneer is nog steeds hetzelfde stoere schip, maar nu met een stuk meer comfort aan boord. Afgelopen tijd heeft het namelijk een flinke opknapbeurt en nieuw interieur gekregen.
Het schip kan op plaatsen komen die niet toegankelijk zijn voor schepen met meer dan 50 gasten, maar toch groot genoeg om comfortabel te zijn. Er is plaats iedereen tegelijk in de zodiacs, waardoor wachttijden om aan land te gaan tot een minimum worden beperkt.

Geef een reactie