CruiseschepenVoorbereiding

Hoe ziet een expeditieschip eruit?

Expeditieschepen zijn er in vele soorten, maar niet in zoveel maten. De meeste expeditieschepen zorgen dat ze maar maximaal 100 of 200 passagiers aan boord hebben in bepaalde gebieden. Zo mogen volgens internationale regels namelijk maar maximaal 100 passagiers per landing (=landbezoek) aan wal in Antarctica.

Hutten

Tegenwoordig zijn er mooie hutten op een expeditieschip. Je zult zien dat de bedden je net even wat meer bescherming bieden dan een regulier cruiseschip, met bijvoorbeeld zijkanten die bij hevige schommelingen je helpen in bed te blijven. Ja, het kan soms écht slecht weer zijn in bepaalde gebieden dus veiligheid voorop.

Bijzonder op expeditieschepen is de mogelijkheid dat je een hut deelt met 1 of meerdere medereizigers die je vooraf nog niet kent. Zo zijn er 4-, 3- of 2-persoonshutten voor soloreizigers. Je wordt overigens netjes ingedeeld op een vrouwen- of mannenkamer.

Ontspanning aan boord

Verwacht op de meeste cruiseschepen géén grote Las Vegas shows, wel zijn er lezingen over interessante flora en fauna waar je op dat moment bent. Deze worden in een briefing- of lezingenruimte gehouden. In de lounge ontmoet je je mede passagiers op elk tijdstip gedurende de dag.

De meer luxere schepen bieden als ontspanning een zwembad, whirlpools, sauna en spa aan.

 

Welk schip is geschikt voor mij?

Bij een expeditiecruise gaat het er iets anders aan toe dan bij een zeecruise of riviercruise. Je keuze voor een bepaald gebied is als eerste leidend. Daarna kijk je pas naar welke schepen in dat gebied rond varen. Wil je een kleiner of groter schip, een bepaald serviceniveau of bepaalde activiteiten doen? Dat bepaalt daarna je keuze.

Activiteiten

Bij activiteiten die worden aangeboden zijn een aantal inclusief. Denk daarbij aan landingen met zodiacbootjes of duiken bij een duik-expeditiereis. Exclusief zijn bijvoorbeeld kamperen, met een duikboot onderwater gaan of met een helikopter de lucht in. Bepaal van te voren wat je wensen zijn en kijk welk schip wat aanbiedt.

Geef een reactie