Overdracht

Expeditieschip Ultramarine overhandigd aan Quark Expeditions

Quark Expeditions heeft vorige week haar nieuwe pool expeditieschip Ultramarine overhandigd gekregen. De overhandiging vond plaats bij de scheepswerf Brodosplit in Split, Kroatië.

“Vandaag zijn we eigenaar geworden van meer dan een nieuw schip. We hebben officieel een baanbrekend schip in onze vloot verwelkomd dat binnenkort een ongeëvenaarde operationele basis voor poolavonturen zal worden”, aldus Andrew White, president van Quark Expeditions. “Elk aspect van Ultramarine is ontworpen en ontwikkeld om onze teams in staat te stellen gasten beter dan ooit diep in de poolwildernis te krijgen.”

“Dit baanbrekende schip werd opgeleverd na meer dan vijf jaar voorbereiding”, aldus White. “Deze inzet van tijd en geld, vooral tijdens een pandemie die de industrie uitdaagt, weerspiegelt ons vertrouwen in de toekomst van poolreizen. Het onderstreept onze toewijding om levensveranderende poolervaringen te geven die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.”

Aan boord

Het 128 meter lange schip kan 199 gasten meenemen en heeft tal van eyecatchers mee, zoals twee helikopters. Het schip biedt 102 suites, waaronder zes éénpersoons suites met kamerhoge ramen, driepersoonshutten en de grootste tweepersoonssuites in zijn klasse.

Aan boord zijn naast de helikopters, 20 Zodiacs en tal van sneeuwsport accessoires zoals voor heli-skiën, kayaken en heli-hiken. Gasten kunnen genieten van de sauna, spa geïnspireerde suites, veel aandacht voor duurzame systemen en ruimtes waarbij je één bent met buiten.

Meer informatie over Quark Expeditions >

 

 

Geef een reactie