Herstart

Ponant start met expeditiecruises langs Franse kust

Eerder maakte Ponant bekend dat zij deze zomer 2020 (ultra) luxe expeditiecruises zal gaan maken langs de Franse kust. Aan boord van de ultraluxe schepen Le Dumont D’urville, Le Bougainville en Le Jacques Cartier kan je deze zomer de Franse Atlantische kust verkennen. Van juli tot eind september zijn er wekelijkse afvaarten vanuit Bordeaux, Saint-Malo en Le Havre. Op al deze reizen krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten op het water en aan zodiac tochten die je naar de meest sublieme stranden en prachtige stukjes natuur brengen.

De volgende routes worden gevaren:

Natuur en eilanden van Nouvelle-Aquitane

Vanuit Bordeaux – 7 nachten – Le Bougainville

Deze reis vertrekt vanuit de stad Bordeaux en voert langs de authentieke en ongerepte natuur van de Atlantische kust. Bezoek onder andere de Ponant Eilanden en bewonder de vele vogels op Île de Ré. Vaar verder zuidwaarts via de golf van Biskaje richting Pasaia en San Sebastian aan de Spaanse Baskische kust. Voordat je terugkeert naar Bordeaux vaart het schip langs de vuurtoren van Cordouan, een historisch monument op de plek waar de rivieren de Garonne en Dordogne samenvloeien met de Atlantische Oceaan.

Bretagne: van ruige kusten tot vuurtorens

Vanuit Saint-Malo – 7 nachten – Le Jacques Cartier

Deze reis voert langs het hart van Bretagne! Zet koers naar de Ponant Eilanden en Bréhat Eiland, ook wel Bloemeneiland genoemd. Vaar langs de vele eilandjes van de Glénan-archipel en ga mogelijk aan land op een idyllisch en onbewoond eiland. Breng een bezoek aan de Golf van Morbihan, Groix eiland en Houat. Bewonder de adembenemende uitizchten vanaf het schiereiland Pointe des Poulains aan de noordkant van Belle-Île-en-Mer, het grootste van de Ponant Eilanden. Na een laatste eilandbezoek, aan de Britse Isles of Sully, vaart het schip terug naar Saint-Malo.

De ongerepte kust van Bretagne en Normandië

Vanuit Le Havre – 7 nachten – Le Dumont D’urville

Begin je cruise met een prachtig tocht langs de rivier de Seine. Zet vervolgens koers naar de majestueuze kliffen van Étretat en verder naar het westen naar het voormalige vissersdorp Ploumanac’h. Bewonder de eilanden van de Sept-Îles archipel, een natuurreservaat en beschermd gebied waar duizenden zeevogels leven. Vaar ook langs het eiland Rouzic waar de enige Franse kolonie jan-van-genten leeft. De cruise wordt afgesloten met een bezoek aan Chausey, een archipel waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Aan boord

De cruises langs de Franse Atlantsiche Kust vinden plaats aan boord van de schepen Le Dumont D’urville, Le Bougainville en Le Jacques Cartier. Deze cruiseschepen van de Franse rederij Ponant bieden de ideale combinatie van avontuur en vijfsterren luxe en hebben allemaal dezelfde high-end kenmerken:

  • maximaal 184 gasten
  • 112 bemanningsleden
  • wellness aan boord
  • buitenzwembad
  • 2 restaurants
  • ruime staterooms en suites
Meer informatie over Ponant >

Geef een reactie