Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Zesde nieuwe schip van Ponant in 24 maanden opgeleverd

Op 10 juli 2020 werd het nieuwe schip Le Jacques Cartier opgeleverd aan Ponant. Het schip is de 6e in 24 maanden die wordt overgedragen. De eerste was Le Laperouse, die in juli 2018 de Vard scheepswerf verliet. Nu 24 maanden later is het laatste schip van de zes in de vaart gekomen.

In de tussentijd zagen ook Le Laperouse ook Le Champlain, Le Bougainville, Le Dumont-d’Urville en Le Bougainville het levenslicht.

“De oplevering van Le Jacques Cartier is een succes. Het markeert de voltooiing van de Ponant Explorer serie, die opnieuw het cruisen op zee hebben uitgevonden. De zes schepen combineren de nieuwste technologie en respect voor hun omgeving, varend onder de Franse vlag,” aldus Jean Emmanuel Sauvée, CEO van Ponant.

Le Jacques Cartier heeft slechts 92 kamers en suites, allemaal met een balkon. Met de nieuwste technologie aan boord en slank design is het schip gemaakt voor expedities. Net als de andere Ponant Explorer schepen heeft ook Le Jacques Cartier een Blue Eye; een onderwater lounge waar je plaats kunt nemen met uitzicht op de vissen én geluiden van onder water.

Verborgen kunstproject aan boord

Graffiti kunstenaar Shuck One kreeg de kans om aan boord een verborgen kunstwerk op een stalen wand te creëren. Gasten kunnen dit ontdekken aan boord met behulp van een patrijspoort.

Met 12 schepen in de vloot gaat Ponant door met haar uitbreiding. Zo wordt in 2021 Le Commandant Charcot verwacht, een pool expeditie schip met hybride elektrische aandrijving en LNG.

Meer informatie over Ponant >

Foto: ©Studio PONANT / Laure PATRICOT

Geef een reactie