Swan Hellenic onthult haar Maris 2025 gourmetcruises met een nieuwe sterrenchefs
Culturele expeditiecruise-pionier Swan Hellenic heeft zojuist haar Maris gourmetcruises 2025 onthuld voor de elegante designschepen SH Diana en SH Vega.
Elk van deze exclusieve Maris-reizen toont de buitengewone creativiteit van een van de wereldberoemde chefs van de gastronomische organisatie JRE-Jeunes Restaurateurs – allemaal rijzende sterren onder de 40 jaar die al internationale onderscheidingen hebben gewonnen, waaronder van Michelin.
Voor 2025 biedt Maris een keuze uit tien vakkundig samengestelde cruises van het Noordpoolgebied naar Europa en de Middellandse Zee, negen op SH Diana en één op SH Vega.
De Maris-chef serveert elke avond een ander kenmerkend gerecht en verrast tot een buitengewoon galadiner dat hun volledige creativiteit en vaardigheden laat zien, geïnspireerd door een passie voor traditie, duurzaamheid en lokale ingrediënten van hoge kwaliteit.
Elke Maris-chef deelt zijn expertise en geeft ook een kookdemonstratie die geheimen onthult, en leidt gastronomische excursies aan land om de lokale jacht-, vis-, landbouw-, foerageer- en culinaire tradities en specialiteiten te verkennen.
En natuurlijk mengt en socialiseert elke Maris-chef zich ook met gasten tijdens hun reis in de Swan Hellenic-traditie.
Maris afvaarten op een rij:
De sterrenchefs van JRE-Jeunes Restaurateurs die op de planning staan voor de Maris-afvaarten van 2025 zijn (in volgorde van afvaart)
- Heribert Dietrich uit Zwitserland (Michelinster – 9 nachten op SH Diana om de Atlantische kust van Europa te verkennen, vertrek uit Lissabon naar Portsmouth op 12 mei 2025),
- Kevin Lejeune uit België (Michelinster – 11 nachten op SH Diana, vertrek uit Portsmouth naar Dublin op 21 mei 2025),
- Philippe Deslarzes uit Zwitserland (Michelinster – 8 nachten op SH Diana, vertrek uit Reykjavik voor een rondvaart rond IJsland op 2 juni 2025),
- Herman Cooijmans uit Nederland (10 nachten op SH Diana, vertrek uit Tromsø voor de fjorden en verder naar Amsterdam op 21 juli 2025),
- Franco Körperich uit Zwitserland (8 nachten op SH Vega, vertrek uit Reykjavik voor een rondvaart rond IJsland op 31 juli),
- David Goerne uit Frankrijk (Michelin Green Star – 11 nachten op SH Diana, vertrek uit Amsterdam naar Lissabon op 31 juli 2025 om de historische havens van de Atlantische kust van Europa te ervaren),
- Federico Pettenuzzo uit Italië (Michelin Star – 11 nachten op SH Diana, vertrek uit Lissabon op 11 augustus om de noordkust van Afrika te volgen naar Palermo),
- Alberto Basso uit Italië (10 nachten op SH Diana, vertrek uit Palermo naar Venetië op 22 augustus),
- Lukas Nagl uit Oostenrijk (8 nachten op SH Diana om de klassieke wereld te verkennen, vertrek uit Venetië naar Piraeus op 1 september) en,
- Steffen Disch uit Duitsland (Michelin Star – 9 nachten op SH Diana, vertrek uit Istanbul naar Limassol op 17 september).
Twee cruises in de Maris-selectie van 2025 – allemaal aan boord van SH Diana – kunnen worden gekoppeld om onvergetelijke reizen van gastronomische verkenning te creëren: een dubbele reis vanuit Lissabon in mei en een keuze uit dubbele of driedubbele culinaire cruise vanuit Amsterdam in augustus.