Milieu

SeaZero-concept van Hurtigruten wint een prestigieuze prijs

De eerste renderings van Hurtigrutens SeaZero-project zijn bijna precies een jaar geleden vrijgegeven, en deze week werd het initiatief bekroond met de eerste plaats in de categorie Concept Vessel Design of the Year op de Electric & Hybrid Marine Awards in Amsterdam.

Het initiatief heeft tot doel het meest energie-efficiënte schip ter wereld te creëren. Het project, aangekondigd in 2021, bevindt zich momenteel in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase en werkt samen met partners zoals het Noorse onderzoeksinstituut SINTEF en verschillende andere partners in de Noorse maritieme industrie, waaronder Vard en Brunvoll.

“Het is een grote eer voor ons om deze onderscheiding te ontvangen als erkenning voor al het harde werk dat onze partners en medewerkers tot nu toe in dit project hebben gestoken”, aldus Chief Operating Officer Gerry Larsson-Fedde in Hurtigruten.

Het tijdschrift Electric & Hybrid Marine Technology International coördineerde de prijzen, die werden uitgereikt door een panel van internationale journalisten, consultants en experts uit de industrie.

“Hoewel een deel van de technologie die we zullen gebruiken volwassen is, is er op veel gebieden nog veel testen, ontwikkelen en onderzoek nodig om ons doel te bereiken. Deze prijs geeft ons extra motivatie om dit werk voort te zetten”, aldus Larsson-Fedde.

Het conceptontwerp van Hurtigruten omvat contra-roterende propellers, luchtbubbels om de waterweerstand te verminderen, intrekbare zeilen, grote batterijen en een reeks andere ultramoderne oplossingen om een ​​schip te bouwen dat tijdens normaal gebruik emissievrij kan varen.

 

Geef een reactie