Eten en drinkenPlastic afname

Hurtigruten Expeditions geeft elke passagier een Ocean Bottle

HX (Hurtigruten Expeditions) gaat samenwerken Ocean Bottle, een merk dat herbruikbare waterflessen fabriceert met sociale impact. Deze samenwerking werd gelanceerd voorafgaand aan Wereldoceanendag op 8 juni.

Elke gast die aan een HX-reis begint, ontvangt een gratis herbruikbare Ocean Bottle, waarmee de inzameling van 1.000 plastic flessen wordt gefinancierd. “We zijn blij deze reis met Ocean Bottle te beginnen”, zegt Stefan Engl, VP Hotel Operations. “Samen zien we de dringende noodzaak om onze oceanen te beschermen en het wijdverbreide probleem van plasticvervuiling in het mariene milieu. Door elke gast een gratis oceaanfles te geven, onderdeel van het ‘Adventure is All-Inclusive’-aanbod, verminderen we niet alleen de verspilling, maar dragen we ook bij aan het behoud en het opruimen van onze oceanen.”

Sociale impact

Ocean Bottle keert het tij op het gebied van oceaangebonden plastic. Elke Ocean Bottle financiert de inzameling van 1.000 plastic flessen. Verzamelaars ruilen plastic voor geld in en krijgen toegang tot sociale hulpbronnen zoals gezondheidszorg, onderwijs en financiële zekerheid. Tot nu toe heeft Ocean Bottle 14.164.500 kilo plastic ingezameld via haar partners in kustgemeenschappen in landen als Indonesië, India en Ghana.

“We zijn er trots op samen te werken met HX, een leider in de cruise-expeditie-industrie die bekend staat om innovaties zoals het verbieden van plastic voor eenmalig gebruik en de lancering van het eerste hybride cruiseschip met batterijvoeding. Door met ons samen te werken en de inzameling van plastic uit de oceaan te financieren Met het verzamelen van maar liefst 507.058 kg plastic afval hebben ze voorkomen dat het equivalent van 44.604.000 plastic flessen in de oceaan belanden – een geweldig voorbeeld van actie ondernemen in aanloop naar Wereldoceanendag!” zei Will Pearson, medeoprichter en CEO van Ocean Bottle.

Wetenschap aan boord

De jarenlange inzet van HX voor het behoud van de oceaan omvat onder meer het regelmatig opruimen van stranden en het ondersteunen van onderzoek via het Science & Education-programma. HX speelt met zijn vloot van ultramoderne expeditieschepen een cruciale rol bij het bereiken van afgelegen gebieden om essentiële wetenschappelijke gegevens te verzamelen. Van het begrijpen van walvismigraties en fytoplanktongemeenschappen tot wolkenobservaties en het noorderlicht: de Science & Education-teams aan boord van HX verzamelen en analyseren samen met gasten waardevolle gegevens ter ondersteuning van wereldwijde onderzoeksinspanningen.

De samenwerking sluit ook aan bij het Ambassador Loyalty-programma van HX, waarbij Level 1-leden een korting van 10% kunnen inwisselen en Level 2-leden 20% korting kunnen krijgen wanneer ze een aankoop doen op de Ocean Bottle-website.

HX publiceerde de rederij haar ESG-rapport 2023, waarin HX in gaat op het milieubeheer en verantwoorde bedrijfspraktijken. Zo zijn grote stappen gezet in de richting van afvalvermindering, waaronder een vermindering van 30% van de verspilling per gast (22% van de voedselverspilling per gast) en een vermindering van 16% van het waterverbruik. HX streeft ernaar om in 2030 100% hergebruik en recycling van alle afvalstromen te bereiken.

Lees meer over Hurtigruten en haar expeditiecruises:

Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie