ReisverslagScheepsbezoek

Ocean Albatros: luxe expeditie cruisen in ruime hutten

Miriam bracht eind april 2024 een bezoek aan de Ocean Albatros op een mini-trip van Portsmouth naar Alderney, een van de Kanaaleilanden. Expeditieschip Ocean Albatros vaart voor rederij Albatros Expeditions. Hieronder kun je meer lezen over de vele soorten hutten aan boord, van 1-persoons hutten van de Ocean Albatros tot aan luxe suites.

Wat voor hutten zijn aan boord?

De Ocean Albatros een behoorlijk nieuw schip dat in 2023 in de vaart kwam. Het luxe expeditieschip heeft de nieuwste ontwikkelingen in de bouw, zoals een X-boeg die ervoor zorgt dat het schip soepel vaart in ruwer weer. Dit is duidelijk een nieuwe generatie expeditieschepen die reizigers zoveel mogelijk comfort geeft als maar kan. Een rondleiding aan boord lees je hier.

Terug naar de hutten: op het schip zijn in totaal 94 hutten, die plaats bieden aan ongeveer 170 passagiers in volle bezetting. Er zijn veel hutten voor verschillende soorten reizigers: eenpersoonshutten of gedeelde hutten voor soloreizigers, twee- en driepersoons hutten, hutten voor gezinnen of vrienden en grotere suites met aparte woon- en slaapkamers.

De hutten bevinden zich verspreid over 4 dekken, waarvan op het onderste voor passagiers toegankelijke dek, dek 3 de hutten liggen voor 1 persoon en de 3-persoonshutten. Deze liggen handig dichtbij de mudroom, waar je je omkleedt en in de zodiacs stapt.

Solo hut

De solo hut is een behoorlijk ruime één persoonshut met veel lengte in deze ruimte. Al deze hutten hebben een patrijspoort en zijn 14 m2 groot. In deze hut vind je alle extra’s die je in alle hutten ontvangt:  kluisje, tv, koelkastje, stopcontacten en usb poorten, badjas, badslippers, toiletspulletjes (badschuim/lotion/shampoo) en een föhn. Om ruimte te besparen is ervoor gekozen om in deze hut de wasbak te scheiden van het toilet en de douche ruimte.

Hieronder zie je no. 310: een van de langere hutten voor een persoon. Deze hutten variëren overigens wel iets in grootte (breedte en of lengte), dus kijk op het dekplan welke je voorkeur heeft.

Driepersoonshut

De vier driepersoonshutten (22 m2) aan boord – op dek 3 – zijn voorzien van een tweepersoonsbed (kan in twee eenpersoons gezet worden) en het sofabed dat een extra slaapplaats verschaft. De badkamer die je ziet op de foto, is de standaard badkamer. Deze is voorzien van een ruime douche (met handgrepen), toilet en wasbak. In de hut is zeer veel opbergruimte en uiteraard is alles voorzien van anti-slip ondergrond, zodat je spulletjes er niet uit kunnen vallen.

Tweepersoonshutten (categorie C) met balkon

De Ocean Albatros heeft voor het overgrote deel prachtige grote tweepersoons hutten met balkon. Op dek 4 en dek 6 liggen deze 22-25 m2 grote hutten. Naar keuze hebben de bedden een tweepersoons- of twee enkele bedden opstelling. Het zitje kan bestaan uit twee losse zetels en een tafeltje óf een sofabank die dan voor een derde persoon gebruikt kan worden. Deze hut heeft veel opbergruimte en biedt dezelfde faciliteiten als de hiervoor genoemde hutten.

De balkons zijn zeer groot en hebben altijd een zitje. Overigens zie je dat alle stoelen vast staan aan de onderkant met een ketting zodat ze bij extreem weer niet omvallen. De tussenschotten van de balkons zijn overigens half, zodat je volledig zicht naar alle kanten hebt als je op het balkon staat.

Suites

Vier soorten suites kent het expeditieschip: Balkonsuites (categorie B), 5 Juniorsuites (categorie A) en 1 Premium Suite (die heb ik helaas niet kunnen bewonderen).

Junior Suite 

De Junior Suite (categorie A) heeft een apart woongedeelte, een masterbedroom, en een privé balkon. In het woongedeelte is plek voor een derde slaapplaats. Een fijne suite met extra zitgedeelte.

Er is aan boord 1 familiesuite (Junior Suite,  cat. A) waarbij je geen balkon hebt, maar een Infinity raam. Het bovenste gedeelte kan naar beneden geschoven worden. Hieronder zie je no. 709, de Brynhilde Suite. Deze is uit te breiden met een naastgelegen tweepersoons hut met infinity raam, zodat je een extra grote suite creëert.

 

De Categorie B suite (hieronder no 625) heeft als enige categorie het bed uitkijkend naar het raam/balkon. Je hebt wel iets minder bureau oppervlakte in deze suite. Echter het uitzicht en het grotere balkon maken dit meer dan goed!

Lees snel meer over de Ocean Albatros:


hulp banner

Meer informatie over Albatros Expeditions >

Geef een reactie