Eten en drinkenMilieu

Duurzaam voedselprogramma bij AE Expeditions

AE Expeditions heeft op haar twee schepen een nieuw duurzaam voedselprogramma geïntroduceerd. Het Sustainable Food Program biedt op de twee schepen Greg Mortimer en Sylvia Earle de mogelijkheid om nieuwe duurzame diner opties te kiezen.

De rederij werkt samen met lokale boeren en producenten om verse ingrediënten in te slaan, om de transport kilometers te verminderen. Denk aan lokaal gegroeid fruit, groente en zuivelproducten, scharrel kippen en eieren of Argentijns rund en meer.

Alle zeevruchten en vis zullen gecertificeerd zijn, terwijl tonijn en viseitjes van het menu geschrapt worden. Dit om de overbevissing te voorkomen en de ecologische balans te beschermen.

“Aangezien onze reizen naar Antarctica voornamelijk vanuit Argentinië vertrekken, was het belangrijk voor ons om samen te werken met lokale producenten en boeren om ervoor te zorgen dat we onze passagiers verse, hoogwaardige ingrediënten kunnen bieden en tegelijkertijd onze voedselkilometers tot een minimum kunnen beperken”, aldus Michael, CEO van Aurora Expeditions.

“De uitrol van deze duurzame voedselinitiatieven is het resultaat van een uitgebreide evaluatie van onze toeleveringsketens, en het is een belangrijk onderdeel van onze voortdurende vooruitgang om de leider te worden op het gebied van duurzame expeditiereizen.”

De rederij vaart onder andere naar Antarctica en het arctisch gebied.

Meer informatie over Aurora Expeditions >

Geef een reactie