Hurtigruten

Hurtigruten Expeditions gaat verder als HX

Het nieuwe logo voor de expedities van Hurtigruten.

Hurtigruten gaat de namen van haar twee verschillende merken versimpelen om duidelijker te maken wat ze doen. De expeditietak van Hurtigruten zal voortaan HX gaan heten. De naam van de tak die de Noorse kustroute  uitvoert, zal weer Hurtigruten gaan heten.

Hurtigruten Noorwegen, dat deze zomer het 130-jarig jubileum van de exploitatie van de oorspronkelijke Noorse Kustexpres vierde, zal doorgaan met de iconische naam, maar vereenvoudigd tot ‘Hurtigruten’, waarbij dezelfde naam wordt gehandhaafd als toen deze voor het eerst in 1893 werd gelanceerd, wat ‘de snelle route’ betekent in Noors.

Zowel Hurtigruten Expeditions als Hurtigruten Noorwegen zijn voor 100 procent eigendom van de Hurtigruten Group en vormen een portefeuille van duurzame reismerken die uitgebreide activiteiten aan land omvat, waaronder hotels, restaurants en meer via Hurtigruten Svalbard, en een belang van 25 procent in het in Ecuador gevestigde Metropolitan Touring, de pioniers van duurzaam reizen op de Galápagoseilanden.

“De naam Hurtigruten is synoniem met reizen in Noorwegen, net zoals het al meer dan 130 jaar een gerenommeerd reismerk is,” aldus Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten Group.

HX

“HX zal voorop blijven lopen op het gebied van expeditiecruises en duurzaam reizen terwijl we onze wereldwijde aanwezigheid aanzienlijk blijven uitbreiden en tegelijkertijd de iconische positie van Hurtigruten aan de Noorse kust versterken. Met HX investeren we in onze hoogwaardige expeditieroutes naar enkele van de meest avontuurlijke, afgelegen plekken ter wereld. Hoewel we van oudsher bekend staan als de poolexperts, hebben we vorig jaar de Galápagoseilanden gelanceerd, wat nu al onze derde populairste bestemming is. En we zullen het enige cruiseschip zijn dat exclusief de West-Afrikaanse archipels van zowel Kaapverdië als de Bissagos-eilanden bevaart, die we dit najaar lanceren,” aldus Daniel Skjeldam,

Het nieuwe merk en logo van HX zullen vanaf december 2023 volledig worden geïmplementeerd, met updates voor brochures, websites en sociale kanalen. Het opnieuw schilderen van de kleuren van de zes schepen van de vloot zal in de komende 18 maanden beginnen. De rederij zal varen met de volgende schepen:

  • Roald Amundsen
  • Fridtjof Nansen
  • Maud
  • Fram
  • Spitsbergen
  • Otto Sverdrup
  • Santa Cruz II (Galapagos eilanden)
Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie