ArcticCruiseschepenGroenlandNoorwegenSpitsbergen

Seabourn Venture klaar voor tweede Arctisch seizoen

Seabourn is klaar voor haar tweede expeditieseizoen in het Noordpoolgebied. In de vroege ochtenduren van 12 mei 2023 maakte de Seabourn Venture, het eerste speciaal gebouwde expeditieschip van de rederij, haar eerste aankomst in Greenwich, Londen in Engeland, waar het twee reizen naar de Britse eilanden en Ierland zal maken alvorens te starten met  een reeks reizen naar Groenland en IJsland.

“Seabourn Venture is een prachtig schip dat speciaal is gebouwd om de ultieme expeditie-ervaringen te bieden en onze gasten naar enkele van de meest fascinerende en afgelegen bestemmingen ter wereld te brengen”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Het schip verheugde onze gasten in haar eerste jaar van de Arctische naar de Antarctische wateren, en we kijken ernaar uit om door te gaan met het leveren van unieke ‘Seabourn Moments’ en een ongeëvenaarde luxe expeditie die alleen kan worden ervaren met Seabourn.”

Tweede seizoen van Arctic Expeditions

Op 12 mei 2023 voer de  Seabourn Venture uit van Greenwich naar Leith (Edinburgh) voor een 12-daagse “Lands of the Celts”-reis, gevolgd door een 11-daagse reis naar de Orkney- en Shetland-eilanden op 24 mei. 2023, van Leith naar Reykjavik, IJsland. Van daaruit begint het schip aan zijn tweede seizoen in het Noordpoolgebied met een reeks van 14- en 15-daagse reizen naar Groenland en IJsland. Tussen juni en augustus 2023 zal het schip een aantal afgelegen bestemmingen aandoen, zoals Scoresby Sound, Groenland, de thuisbasis van het grootste en langste fjordsysteem ter wereld; Pond Inlet, Nunavut, een Inuit-gemeenschap nabij de oostelijke toegang tot de Northwest Passage, en meer.

Op 27 augustus 2023 zal Seabourn Venture starten met haar allereerste reis van de rederij door de Northwest Passage met een 23-daags avontuur van Kangerlussuaq, Groenland naar Nome, Alaska, inclusief hotelovernachtingen voor en na de cruise in Reykjavik, IJsland en Anchorage, Alaska. Het schip biedt de mogelijkheid om een van de meest beruchte en legendarische passages ter wereld te bevaren, van de Atlantische Oceaan tot de Stille Oceaan, en gevuld met een overvloed aan geschiedenis, dieren in het wild en unieke landschappen.

Na de reis door de Noordwestelijke Passage vaart het schip langs de westkust van Amerika voordat het Antarctica bereikt, waar het tussen november 2023 en februari 2024 het “Witte Continent” zal verkennen. Eind februari 2024 zal Seabourn Venture een eenmalige reis maken – een oversteek van de Atlantische Oceaan die de Falklandeilanden, South Georgia, Tristan da Cunha en Ascension Island omvat. In maart en april zal het schip twee afvaarten maken langs de westkust van Afrika en Europa om in positie te zijn voor het poolseizoen van 2024.

Seabourn Venture

Seabourn Venture is gelanceerd in juli 2022 voor maximaal 264 passagiers. Het schip is speciaal gebouwd voor diverse omgevingen volgens de PC6 Polar Class-normen en uitgerust met de modernste hardware en technologie. Het schip is een gloednieuw innovatief ontwerp, speciaal gemaakt voor de ultra-luxe expeditiereiziger, en bevat veel functies die de Seabourn-schepen zo succesvol hebben gemaakt.

Samen met een attente bemanning die elk niveau van de befaamde service van Seabourn biedt, wordt het schip bemand door een 24-koppig expeditieteam van wereldklasse wiens rol het is om gasten het beste te bieden van expedities op land en op zee. Het team, dat bestaat uit hoog aangeschreven wildernisexperts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers. Hun waardevolle inzichten worden zowel aangeboden in formele presentaties over een verscheidenheid aan onderwerpen als in meer informele gesprekken tijdens maaltijden, aan dek tijdens mooie cruises of vrijetijdservaringen.

Het schip is uitgerust met 8 dubbele kajaks en genoeg Zodiacs om elke gast tegelijk op expedities te vervoeren, evenals twee op maat gemaakte onderzeeërs, elk met een capaciteit voor zes personen.

Meer informatie over Seabourn >

Geef een reactie