AfrikaAntarcticaArcticDoopMidden-AmerikaNieuwe cruiseschepenZuid-Amerika

Expeditieschip Diana onder een stralende zon gedoopt in Amsterdam

Het derde en grootste schip van Swan Hellenic, expeditieschip Diana, heeft voor het eerst koers gezet naar het noordpoolgebied nadat het schip donderdagmiddag 4 mei gedoopt werd in Amsterdam. Het speciaal ontworpen expeditiecruiseschip van Swan Hellenic vaart naar Tromsø voor een 11-daagse Fjorden cruise waarna het schip de gehele zomer in het Arctisch gebied zal varen.

Doopceremonie

Het nieuwe schip werd gedoopt door een Amerikaanse icoon in de reiswereld, Valerie Ann Wilson, oprichter en CEO van Valerie Wilson Travel, in aanwezigheid van het Swan Hellenic management waaronder CEO Andrea Zito, Cruise Port Amsterdam, VIP-gasten, en talloze genodigden uit de hele wereld.

De Finse kapitein Kai Ukkonen ontving van plaatsvervangend havenmeester van Port of Amsterdam, Jordy Husslage, het welbekende Amsterdamse schild. Monic van der Heyden, Commercial Director van Cruise Port Amsterdam, overhandigde een boek over de scheepvaart in de regio voor in de bibliotheek.

Na zegen van de priester, nam Valerie Wilson het stokje over en liet zij de champagnefles tegen de boeg aan knallen onder een stralend zonnetje.

Gastronomisch genieten aan boord

Het uitgebreide feestelijke galadiner dat aan boord volgde nadat expeditieschip Diana gedoopt was, markeerde ook de officiële lancering van Maris, een nieuwe gastronomische samenwerking met JRE-Jeunes Restaurateurs waarbij wereldberoemde jonge chef-koks aan boord zullen komen tijdens bepaalde cruises.

Ze nemen gasten mee op een culinaire ontdekkingsreis, gedreven door een passie voor traditie, duurzaamheid en lokale kwaliteitsingrediënten. Maris werd geïntroduceerd door Swan Hellenic CEO Andrea Zito, met toespraken door JRE CEO Hans Van Manen en JRE Italy Vice President Daniel Canzian.

Vijf chef-koks van JRE-Jeunes Restaurateurs toonden vervolgens ter gelegenheid van de gelegenheid de buitengewone creatieve verscheidenheid van de Maris-gastronomie: Edwin Soumang (Restaurant One, Nederland), Daniel Canzian (Ristorante Daniel Canzian, Italië), Sabrina Schanz en Patrick von Vacano (Original Beans, Nederland) en Michael Ammon (Gasthof Jakob, Duitsland). Michael bleef aan boord na de festiviteiten als Maris-chef op SH Diana’s cruise na de naamgeving.

Swan Hellenic

Swan Hellenic startte met culturele expeditiecruises in 1954, toen leden van de London University’s Hellenic Society gasten meenamen langs de beroemde plekken van het oude Griekenland in het gezelschap van vooraanstaande professoren met kennis van de klassieke oudheid.

Deze baanbrekende waarden leeft de hernieuwde Swan Hellenic nog altijd na. Na een nieuwe herstart in juli 2020 ging Swan Hellenic van start met culturele expeditiecruises. Wanneer avontuurlijke reizigers Swan Hellenic kiezen, kunnen ze er zeker van zijn dat ze inzicht krijgen in de geschiedenis, culturen, dieren in het wild, flora, geologie en geografie van de plaatsen die ze verkennen.

Briefings voor en na elke landgang vormen een aanvulling op de diverse lezingen. Om dit te versterken, is elke cruise ook rijk aan mogelijkheden voor gasten om hun creatieve passies te ontwikkelen, met professionals aan boord om hen te ondersteunen bij hun fotografie, schetsen, schrijven, bloggen en meer.

Expeditieschip Diana

SH Diana is de derde in een serie van drie elegante, culturele expeditiecruiseschepen met een hoge ijsklasse. Met een 4,6 megawatt dieselelektrisch voortstuwingssysteem met selectieve katalytische reductie en een PC6 ijsversterkte romp, is ze uitgerust met extra grote stabilisatoren. Met een lengte van 125 m is het schip van 12.100 ton speciaal ontworpen om de meest ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen. De Diana is overigens daarmee het grootste schip, voor 192 passagiers, van de rederij. De twee andere schepen, de Minerva en Vega, bieden plek aan 152 passagiers.

Expeditieschip Diana voldoet aan de nieuwste milieuregelgeving en is volledig zelfvoorzienend voor maximaal 40 dagen of 8.000 zeemijl, en uitgerust met uitlaatgasreiniging, geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en de afvalopslagfaciliteiten die nodig zijn voor het werken in gevoelige poolgebieden. Bovendien zijn voorbereidingen getroffen voor de implementatie van zero-emissie batterijtechnologie, die het ook mogelijk zou maken om geruisloos te opereren in havens, mariene reservaten en andere gevoelige natuurgebieden.

SH Diana biedt ruime 5-sterrenaccommodaties voor 192 gasten in 96 ruime hutten en suites, de overgrote meerderheid met grote balkons, en wordt beheerd door een team van 141 personeelsleden aan boord. Binnenkort meer over hoe het schip er van binnen uitziet!

hulp banner

 

Geef een reactie