Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Overdracht Diana aan Swan Hellenic door Helsinki Shipyard

Swan Hellenic heeft haar nieuwste expeditieschip SH Diana op vrijdag 31 maart in ontvangst genomen. De overdracht van SH Diana vond plaats op de scheepswerf in Helsinki. Daarna is het nieuwste schip onderweg via de Oostzee en door het Kielerkanaal op weg naar Zuid-Europa.

SH Diana vaart naar Palermo voor haar inaugurele culturele expeditiecruise, de Mysteries of Carthage and the Moors van tien nachten, die haar gasten meeneemt om enkele van de meest fascinerende locaties in Noord-Afrika te verkennen voordat ze oversteekt naar Sevilla en Lissabon. Ze vertrekt op 25 april uit Lissabon en zal tijdens de negen nachten cruise de kusten van Spanje, Frankrijk, België en Nederland  bezoeken om daarna Amsterdam te bereiken.

Doopceremonie Diana in Amsterdam

Op 4 mei vindt een doopceremonie plaats met Valerie Wilson, icoon van de Amerikaanse luxe reisindustrie als peetmoeder, waarbij SH Diana op traditionele wijze met een moderne twist wordt gedoopt. In stijl gaat ze daarna op weg naar de Scandinavische fjorden en een volledig Arctische seizoen.

“We zijn verheugd dat we dit uitzonderlijk mooie en veelzijdige nieuwe 5-sterrenschip in ontvangst hebben genomen”, zegt Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic. “Als het grootste schip in onze vloot, is ze de eerste die is uitgerust met grote tenderboten en expeditiezodiacs, en biedt gasten een breed scala aan ervaringen om te zien wat anderen niet doen.”

De Diana is het derde schip in de vloot na SH Minerva (2021) en SH Vega (2022). De schepen bieden plek aan 152 passagiers en maximaal 130 personeelsleden. De rederij biedt culturele expeditiecruises aan van het Noorden tot het Zuiden.

Meer informatie over Swan Hellenic >

Geef een reactie