Cruiseschepen

Oceanwide opent reserveringen voor Antarctica 2024-2025

Oceanwide Expeditions heeft de expeditiecruises voor het Antarctica seizoen 2024-25 bekend gemaakt. Op het programma zijn zowel nieuwe specials als klassieke reizen zoals de Basecamp Antarctica-cruises, reizen naar het Antarctisch Schiereiland en de uitgebreidere routes naar sub-Antarctische bestemmingen zoals de Falklands en Zuid-Georgia.

Thema cruises en hoogtepunten

Bij twee expeditiecruises is een navigatieworkshop inbegrepen. Daar leer je een combinatie van historische en moderne navigatiemethoden, waarbij je mogelijk onbekende gebieden van Antarctica verkent. Deze cruises vertrekken op de Ortelius op 30 november 2024 en 22 januari 2025, 11 dagen vanaf €7300.

Afgelegen Weddell Sea Explorer

Een bezoek aan de met wilde dieren gevulde Weddellzee is nog maar het begin, want deze avontuurlijke cruise (inclusief helikopters) gaat ook door Zuid-Georgia, de Zuidelijke Sandwicheilanden, Neuschwabenland, Vahsel Bay, de Larsen Ice Shelf en drie belangrijke eilanden: Paulet, Devil, en Olifanteneiland.  Deze reis vertrekt op 11 februari 2025 tot en met 10 maart 2025, 28 dagen op de Ortelius, vanaf €22.950.

Antarctica – Voorbij de poolcirkel – Wilkins-ijsplaat

Deze betoverende expeditie laat je verschillende Antarctische locaties bezoeken die De Gerlache ontdekte tijdens zijn poolexpeditie aan boord van de Belgica. Niet alleen geschiedenisliefhebbers zullen genieten van deze cruise, maar natuurliefhebbers zullen versteld staan.

Je krijgt ook de kans om de Aurora Australis te zien, ook wel bekend als het zuiderlicht. We zullen onze kansen om de ongrijpbare en betoverende zuidelijke aurora’s te zien maximaliseren door onder de poolcirkel te reizen wanneer er weinig maanlicht aan de hemel is.

Vertrek op 21 maart 2025 tot 5 april 2025, 16 dagen op Ortelius vanaf €9700.

Grand Tour Zuid-Georgia

Er is geen plaats zoals Zuid-Georgia wat betreft landschap en dieren in het wild, en hetzelfde kan gezegd worden van de Falklands. Tijdens deze spannende cruise zie je ’s werelds grootste kolonie albatrossen, evenals ’s werelds grootste broedplaatsen voor koningspinguïns en zeeolifanten.

Afvaart op 27 oktober 2024 tot en met 13 november, 18 dagen op Hondius, vanaf €10550.

hulp banner

Geef een reactie