AntarcticaArcticGroenlandNoorwegenSouth GeorgiaSpitsbergen

Unieke expeditiecruises in kleine groepen bij Waterproof boekbaar

Expeditiecruise specialist Waterproof Cruises & Expeditions heeft voor dit jaar en volgend jaar een aantal mooie expeditie cruises met de hand samengesteld. We stellen de routes graag aan je voor!

Winter Whales of Norway

Tijdens de wintermaanden organiseert Waterproof Expeditions unieke reizen naar het noorden van Noorwegen. Gedurende enkele weken van het jaar zijn de fjorden ten noorden van de poolcirkel namelijk de plek waar enorme aantallen walvissen en orka’s samenkomen. Ze volgen de gigantische scholen haring die hier aan het einde van het jaar te vinden zijn. Dit unieke natuurspektakel biedt de mogelijkheid om met wilde orka’s te snorkelen en hun gedrag onder water te bekijken.

Deze expeditiecruises vinden plaats aan boord van kleine luxe schepen en nemen je mee door de fjorden en het prachtige winterlandschap op zoek naar orka’s en bultrugwalvissen. Twee deskundige gidsen zullen u tijdens dit winteravontuur begeleiden. Vijf volle dagen volgen je met het schip de scholen haring, de orka’s en de bultrugwalvissen in de fjorden. De schepen zijn uitgerust met twee zodiacs (rubberboten) waarmee we dichter bij de walvissen kunnen komen. Als het weer en de dieren het toelaten, mag je (voor wie willen) met een speciaal snorkel-droogpak het water in om te snorkelen terwijl de orka’s en walvissen onder je door zwemmen! De snorkelactiviteiten en het gebruik van ons professionele Waterproof snorkelmateriaal zijn inbegrepen in deze reis.

 • Aan boord van Polarfront, Explorer en Virgo
 • In oktober, november en december 2023
 • Ook in oktober, november en december 2024
 • Vanaf €4250
hulp banner

Natuur & Wildlife Spitsbergen

Tijdens de expeditiecruises naar Spitsbergen ga je op pad met een klein groepje medereizigers om samen de wildernis van Spitsbergen te ontdekken. Ons voornaamste doel is om juist die plaatsen te bereiken waar grotere expeditieschepen niet komen. Het grote voordeel aan reizen met een klein expeditiejacht is de flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om elke kans te grijpen om u het beste van Spitsbergen te laten zien. Elke dag is een verrassing, echt expeditie-stijl reizen!

Tijdens deze reis hopen we veel verschillende pooldieren en vogelsoorten te zien. Vroeg in het seizoen is er nog veel sneeuw en ijs te vinden. In Svalbard beginnen in deze periode de jonge zeehondjes hun omgeving te verkennen terwijl hongerige ijsberen altijd op de loer liggen. Vogels migreren vanuit het zuiden om hun nesten te maken, en ook walvissen keren terug naar het noordpoolgebied. De 24 uur daglicht geven ons extra veel tijd om de prachtige natuur te verkennen en de pooldieren te fotograferen. Later in het seizoen zal het meeste zee-ijs gesmolten zijn, waardoor de fjorden opengaan en de wilde dieren makkelijker te bereiken zijn. Ten noorden en oosten van Spitsbergen zal het pakijs beginnen op te breken, wat kansen biedt voor een volledige rondreis rond de archipel.

 • Aan boord van Polarfront en Explorer
 • Aan boord van Polarfront met Nederlandse gids/fotograaf Rinie van Meurs:
  • 25 mei – 03 jun 2024 (10 dagen)
  • 03 jun – 13 jun 2024 (11 dagen)
  • 22 jun – 01 jul 2024 (10 dagen)
 • Vanaf €9800
hulp banner

Groenland Scoresbysund

Ga mee met deze exclusieve reis naar de prachtige oostkust van Groenland voor een authentieke expeditiecruise. Aan boord van ons boetiekschip MS Polarfront ga je mee op ontdekking door Scoresbysund, het grootste fjordenstelsel ter wereld. Groenland is relatief makkelijk en veilig te bereiken en wij maken het extra comfortabel met een speciale chartervlucht tussen IJsland en Groenland.

Scoresbysund herbergt enkele van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Deze banen zich een weg door een haast buitenaards landschap en produceren gigantische ijsbergen. Het water is bezaaid met deze ijsreuzen in meest bizarre maten en vormen. De verscheidenheid aan wilde dieren maakt dat u uw verrekijker te allen tijde dichtbij wilt houden. Kortom, een bijzondere bestemming om per expeditieschip te verkennen!

 • Aan boord van Polarfront met Nederlandse gids/fotograaf Rinie van Meurs:
  • 11 aug – 20 aug 2024 (10 dagen)
 • Vanaf €12.500
hulp banner

Antarctica met South Georgia

Ons geliefde kleine expeditieschip Polar Pioneer is terug en in februari 2024 varen we weer naar Antarctica en de prachtige eilanden van South Georgia! Tijdens deze uitgebreide 20-daagse reis combineren we de hoogtepunten van het Antarctisch Schiereiland met een uitgebreide verkenning van South Georgia.

Polar Pioneer is het kleinste expeditieschip dat in Antarctica vaart. Met maar 50 passagiers aan boord voelt het als een privé expeditie. Zo’n kleine groep is ideaal om plekken met veel wildlife te bezoeken zoals South Georgia. En februari is prime-time voor wildlife! Pinguïnkuikens zijn al uitgekomen, de zeehonden pups beginnen voor het eerst rond te waggelen en ook de jonge albatrossen komen uit hun ei.

We hebben het voordeel van maar liefst 20 uur licht per dag, waardoor we veel tijd hebben voor excursies en activiteiten. Naast wandelingen en tochtjes met de zodiac bieden we voor de avontuurlijke liefhebbers ook de mogelijkheid om te poolsnorkelen! Tijdens de landingen, of middels lezingen aan boord, delen onze ervaren Waterproof gidsen graag hun kennis over de poolgebieden met u. Zo wordt het niet alleen een actieve reis, maar ook een leerrijke ervaring.

Antarctica & South Georgia

 • Aan boord van Polar Pioneer
  • 05 – 24 februari 2024 (20 dagen)
 • Vanaf €16.400
hulp banner

Even voorstellen: Polarfront

Expeditiecruisen met Waterproof betekent een expeditiecruise op een klein schip met alle luxe. Een van deze schepen is het MS Polarfront: een luxe expeditieschip dat stevig genoeg is om in de poolgebieden te varen. Het schip is gebouwd in 1976 en deed tot 2010 dienst als Noors weerstation. Het is gemaakt om de ruwe zee en de barre weersomstandigheden in het noorden te trotseren waardoor het een uitstekend expeditieschip is. Het geavanceerde stabilisatiesysteem, uniek op dit soort schip, voorkomt dat het schip gaat rollen bij ruwe zee en zorgt voor een comfortabele reis. Er zijn verder 2 Zodiacs aan boord alsook 2 waterfietsen om het water op te gaan en dichterbij de natuur te komen.
Na jaren als weerschip is MS Polarfront een tweede leven begonnen als arctisch cruiseschip. Het schip is daarom in 2018 mooi opgeknapt en biedt een luxe ervaring voor de passagiers.

Geef een reactie