AntarcticaArcticBenoemingenFalkland EilandenGroenlandNoorwegenSouth GeorgiaSpitsbergen

Alex McNeil sluit zich aan bij Hurtigruten Expeditions

Expeditiecruisemaatschappij Hurtigruten heeft expeditie-expert Alex McNeil aan boord genomen om de volgende generatie expeditiecruises van Hurtigruten Expeditions te ontwikkelen voor nog meer diepgang.

McNeil (CAN), een pionier in de expeditie-industrie sinds 2007, heeft meer dan 100 expedities voltooid, waaronder het bereiken van de geografische noordpool op 14 verschillende gelegenheden. Hij zal in februari de rol van SVP Expeditions Product en Guest Experience op zich nemen.

“Alex zal een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen van de toekomst van onze expedities terwijl we doorgaan met het creëren van nieuwe en spannende avonturen voor onze gasten. Zijn uitgebreide praktijkervaring in combinatie met zijn begrip van hoe de meest duurzame en inspirerende expeditiecruises kunnen worden aangeboden, geeft mij het vertrouwen dat hij ons zal helpen de toekomst van avontuurlijke reizen opnieuw vorm te geven”, aldus Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

Nieuwe generatie

In zijn meer dan 15-jarige expeditiecarrière heeft McNeil op meer dan een dozijn verschillende expeditieschepen gevaren en reizen over land en per vliegtuig gemaakt. Zijn creatieve en collaboratieve benadering van productontwikkeling heeft geleid tot de creatie van baanbrekende reisroutes, meeslepende excursies aan wal en de eerste producten voor expeditiecruises die zijn ontwikkeld in volledige samenwerking met inheemse gemeenschappen.

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van het Hurtigruten Expeditions-team terwijl we wereldwijde kansen identificeren om een geheel nieuwe reeks duurzame gastervaringen te ontwikkelen”, aldus McNeil.

Zijn expertise op het gebied van duurzaam avontuurlijk reizen zal de ambities van Hurtigruten Expeditions helpen om de groei van het toerisme in evenwicht te brengen met de veranderingen in het milieu. Deze verantwoordelijkheid staat centraal in de ambitie van Hurtigruten Expeditions om ’s werelds meest duurzame reisorganisatie te zijn, inclusief het bereiken van netto nulemissies in 2040.McNeil gelooft dat het bekijken van de expedities en de bestemmingen als een geïntegreerde eenheid een belangrijke maatstaf is voor succes.

“We gaan samen met onze gasten en met de bewoners van de regio’s die we bezoeken natuur en cultuur ontdekken. Het zal bijvoorbeeld belangrijk zijn om nog meer lokale expertise, lokale voeding en andere lokale producten en diensten te integreren dan nu het geval is”, aldus McNeil.

Contrasten massatoerisme

Het seizoen 2023/24 van Hurtigruten Expeditions is het meest uitgebreide seizoen in de meer dan 125-jarige geschiedenis van Hurtigruten Expeditions. Het toekomstgerichte bedrijf heroverweegt nu wat de werkelijke inhoud van een moderne expeditiecruise zou moeten zijn.

“We willen nieuwe generaties gasten presenteren met expedities van de volgende generatie. Voortbouwend op onze bestaande mentaliteit en ons bestaande aanbod, zullen we moderne ontdekkingsreizigers uitnodigen voor expeditiecruises die echt levensveranderend zijn – waar duurzaamheid, echte verkenning, leren en kwaliteit altijd boven kwantiteit gaan”, aldus CEO Lassesen.

De innovatieve push zal een nog duidelijker alternatief creëren voor het op kwantiteit gerichte massatoerisme.

“We zijn volledig afgestemd op onze gasten, de lokale gemeenschappen waar we naartoe varen en de bemanningen van onze kleine, op maat gemaakte schepen: onze primaire focus zal liggen op het creëren van toegevoegde waarde – in de gastervaring, voor onze partners en voor de natuur. Onze zoektocht is om expedities om te vormen tot een regenererende en beschermende kracht, parallel met het uitbreiden van onze aanwezigheid naar nieuwe uithoeken van de wereld, “zei Lassesen

Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie