Nieuwe cruiseschepen

Helsinki Shipyard kondigt succesvolle overname aan van SH Diana door Swan Hellenic

Helsinki Shipyard heeft aangekondigd dat Swan Hellenic haar expeditieschip Diana kan kopen. Doordat de originele Russische investeerder waarmee Swan Hellenic zaken deed, het schip niet meer in ontvangst kon nemen, verkocht de scheepswerf het schip via een openbare aanbesteding. Swan Hellenic kon op deze manier toch nog het schip in handen krijgen.

The Shipyard en Swan Hellenic gaan nu een nieuwe overeenkomst aan voor de voltooiing van het schip, dat volgens planning in maart 2023 aan Swan Hellenic zal worden opgeleverd, op tijd om vanaf begin april te beginnen met culturele expeditiecruises op de Middellandse Zee, zoals gepland.

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic Limited, zei: “We zijn blij dat we SH Diana hebben veiliggesteld, een Polar Class PC6-schip met ultramoderne scheepstechnologie en duurzaamheid dat zoals gepland in april in de vaart zal worden genomen. We kijken ernaar uit om onze gasten aan boord van SH Diana te verwelkomen om onze culturele expeditiecruises te ervaren in de historische regio’s waarvoor ze oorspronkelijk zijn bedacht.

Kim Salmi, CEO van Helsinki Shipyard zegt: “De scheepswerf is tevreden met meerdere vragen en ontvangen biedingen. We zijn ook verheugd om Swan Hellenic aan te kondigen als winnaar van de aanbesteding, omdat het natuurlijk helpt bij de volgende stap, de snelle overeenstemming en voortzetting van de werken voor de voltooiing van het schip volgens het plan in maart”.

Diana is het derde schip in de vloot van de nieuwe rederij Swan Hellenic. Ook dit schip ontvangt 192 gasten in 96 hutten. Maximaal 141 personeelsleden gaan mee aan boord.

Meer informatie over Swan Hellenic >

Geef een reactie