Nieuwe cruiseschepen

Sylvia Earle voor het eerst op weg naar Antarctica

Aurora Expeditions heeft haar nieuwe schip, Sylvia Earle, uitgezwaaid naar Antarctica. Ze vertrok op 10 december uit Usuhaia, Argentinië. De CEO van het bedrijf, Michael Heath is aan boord van de Sylvia Earle samen met ongeveer 120 passagiers voor
een 12-daagse Spirit of Antarctica-expeditie.

“We zijn verheugd om Ushuaia achter ons te laten en met de Sylvia Earle naar Antarctica te cruisen, voor het eerst het witte continent te verkennen”, zegt Heath. “Ze ziet er geweldig uit en presteert goed”.

De Sylvia Earle is voorzien van de Ulstein X-BOW, een revolutionair ontwerp met omgekeerde boeg dat zorgt voor soepelere en snellere ligging, het vergroot het passagierscomfort en vermindert het brandstofverbruik.

Aan boord van het schip zijn meerdere restaurants en bars, ontspannings- en wellnessruimtes, een verwarmd buitenzwembad en whirlpools, een fitnessruimte, sauna, een bibliotheek, lounge, collegezaal en veel buitendekken met een panoramisch uitzicht op de wildernis en dieren.

De Sylvia Earle zal dit seizoen negen reizen maken op Antarctica voordat ze naar Costa Rica en de Panamakanaal gaat in april 2023.

Aurora Expeditions wordt AE Expeditions

De rederij van Australische origine maakte deze week ook bekend dat zij in Europa haar naam gaat veranderen van Aurora Expeditions naar AE Expeditions in Europa, Afrika en Midden-Oosten.

AE Expeditions

Meer informatie over Aurora Expeditions >

Geef een reactie