CruiseschepenSamenwerking

Swan Hellenic werkt samen met wetenschappers SETI Instituut

Swan Hellenic heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met het SETI Institute om op het gebied van astronomie, astrofysica, astrobiologie en planetaire wetenschap en de zoektocht naar andere levensvormen binnen en buiten ons zonnestelsel. Deze zoektocht brengt onderzoekers van het SETI Institute naar de meest afgelegen en onherbergzame uithoeken van de planeet om het leven te verkennen, inclusief Antarctica, waar de Swan Hellenic-vloot natuurlijk elk jaar enkele maanden aanwezig is.

De nieuwe samenwerking zal de reizigers van Swan Hellenic betrekken bij presentaties over verkenningen rond de aarde en daarbuiten, met SETI Institute-apparatuur, waaronder een geavanceerde telescoop, aan boord.

De experts die meegaan voor culturele expeditiecruises van Swan Hellenic in 2023, zijn onder meer de directeur van Education & Outreach en de plaatsvervangend onderzoeksdirecteur Dr. Simon Steel, een PhD-astronoom en astrofysicus die gespecialiseerd is in het bestuderen van sterrenstelsels. Hij doceerde zowel aan Harvard University als aan University College London. Er zijn plannen in de maak om SH Vega te vergezellen op culturele expeditiecruises van Antarctica, de Britse Eilanden en IJsland.

Bill Diamond, de president en CEO van het SETI Institute, legt eveneens de laatste hand aan de voorbereidingen om de Arctic Odyssey-cruise van Swan Hellenic aan boord van de expeditieschip Diana in juni te begeleiden. Diamond heeft voornamelijk in toegepaste technologieën gewerkt en heeft meer dan 20 jaar ervaring in fotonica en optische communicatie, plus meer dan een decennium in röntgen- en halfgeleiderverwerkingstechnologieën.

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic, merkte op: “We zijn enorm trots op deze nieuwe samenwerking. De aanwezigheid van wetenschappers van het SETI Institute aan boord van onze culturele expeditiecruises, die hun deskundige kennis van astrobiologie, geologie, natuurkunde, scheikunde en astronomie overdragen, nemen onze gasten mee naar wat anderen niet zien”.

Meer informatie over Swan Hellenic >

Geef een reactie