Nieuwe cruiseschepen

Aurora Expeditions verwelkomt nieuwe Sylvia Earle in vloot

Expeditierederij Aurora Expeditions heeft deze week haar tweede speciaal gebouwde expeditieschip verwelkomd, Sylvia Earle, en aan haar vloot toegevoegd. Op 10 december 2022 zal ze aan haar inaugurele reis vanaf Ushuaia, Argentinië naar Antarctica beginnen.

Dit ultramoderne expeditieschip, genoemd naar de beroemde zeebioloog, oceanograaf, ontdekkingsreiziger en natuurbeschermer Dr. Sylvia Earle, zal een drijvende ambassadeur zijn voor het behoud van de planeet.

“We zijn buitengewoon verheugd om aan te kondigen dat ons nieuwste schip, Sylvia Earle, in het water ligt en op weg is naar Antarctica”, zegt Aurora’s Chief Executive Officer, Michael Heath.

“We kunnen niet wachten om haar voor te stellen aan onze trouwe gasten en een nieuwe generatie wereldwijde expeditieleden op zoek naar avontuur, ontdekking en buitengewone levensveranderende ervaringen”, voegt hij eraan toe.

Aan boord

Met haar sterke focus op educatie en natuurbehoud, is de nieuwe Sylvia Earle ontworpen om gemiddeld 132 passagiers per reis te vervoeren in een ontspannen, fijne en informele sfeer aan boord.

Met de revolutionaire Ulstein X-BOW, een omgekeerde boeg ontworpen voor soepelere en snellere oceaanovertochten die helpt om het brandstofverbruik te verminderen, biedt het schip stijlvolle en comfortabele passagiershutten en suites, de meeste met een eigen balkon.

Openbare ruimtes omvatten meerdere restaurants en bars, sociale ontspannings- en wellnessruimtes, een verwarmd buitenzwembad en jacuzzi’s, een fitnessruimte, een spa en sauna, een bibliotheeklounge, een lezingenruimte en uitgestrekte terrassen met panoramisch uitzicht op de wildernis en dieren in het wild, waardoor het schip het ideale ‘basiskamp’ is om de wereld te verkennen.

Zodiac-dokken, een kleedkamer en mud-ruimte bereiden passagiers voor op off-ship en on-shore activiteiten, terwijl een speciaal Science Center de hub is voor een verscheidenheid aan participatieve en educatieve Citizen Science-programma’s.

Een zeer ervaren expeditieteam begeleidt passagiers in kleine groepen op talloze excursies over water en land, met spannende activiteiten, variërend van Zodiac cruises tot wandelingen en trektochten, zeekajakken, duiken, snorkelen, peddelen, skiën, fotografie en vogels kijken, onder anderen.

“Ons doel is om onze expeditieleden onder te dompelen in enkele van ’s werelds meest afgelegen en fascinerende plaatsen en zo levenslange ambassadeurs voor de planeet te creëren”, zegt Chief Marketing Officer, Hayley Peacock-Gower.

De Sylvia Earle is een zusterschip van de Greg Mortimer (2019), en is vernoemd naar een van ’s werelds toonaangevende oceaanbeschermers, de eerste vrouwelijke hoofdwetenschapper van de Amerikaanse National Oceanic & Atmospheric Administration.

Dr. Earle is sinds 1998 een National Geographic-ontdekkingsreiziger en werd door Time Magazine genoemd als de eerste ‘Hero of the Planet’. Haar eigen natuurbeschermingsinitiatief Mission Blue creëert een wereldwijd netwerk van beschermde mariene gebieden, bekend als ‘Hope Spots’.

Vrouwen geëerd

Elk van de nieuwe scheepsdekken is vernoemd naar zes andere baanbrekende vrouwelijke natuurbeschermers – Jo Ruxton (MBE), Dr Carden Wallace (AM), Sharon Kwok, Bernadette Demientieff, Dr Asha de Vos en Hanli Prinsloo – met een dek gewijd aan Dr Earle zelf.

“Vrouwelijke wetenschappers lopen voorop in wereldwijde natuurbeschermingsinitiatieven en we willen deze zeven buitengewone vrouwen eren die onvermoeibaar werken om de wereld een betere plek te maken”, zegt Peacock-Gower.

In februari 2023 zal Dr. Earle, in samenwerking met Ocean Geographic, de eerste ‘Antarctic Climate Expedition’ ter wereld leiden op het nieuwe schip om het publiek en de overheid bewust te maken van het ecologische belang van Antarctica. Deze speciale reis heeft tot doel resoluties aan te leveren om een wereldwijde netto-zero-emissie tegen 2035 te bereiken vanuit een oceaanperspectief.

Meer informatie over Aurora Expeditions >

Geef een reactie