ArcticNoorwegenSpitsbergen

Ontdekkingsreiziger Greg Mortimer reist mee op Greg Mortimer naar Noordpoolgebied

Aurora Expeditions biedt een spannende en unieke kans om de natuurlijke wonderen van het noordpoolgebied te ontdekken met een van ’s werelds grootste ontdekkingsreizigers aan boord van het naar hem vernoemd schip, Greg Mortimer.

De beroemde Greg Mortimer wordt expeditieleider van een levensverrijkende reis over de poolcirkel aan boord van de Greg Mortimer, een 15-daags avontuur van Schotland naar Noorwegen.

“Ik kan niet wachten om weer dat prachtige poollicht te zien. Het is een tijd geleden. Deze keer zal het nog surrealistischer zijn om op een schip te zijn met mijn éigen naam erop. Ik kijk ernaar uit je daar te zien,” aldus Mortimer.

Route van Greg Mortimer

Deze speciale Founders-expeditie vertrekt op 16 mei 2023 vanuit Aberdeen en zal de afgelegen Orkney- en Shetlandeilanden bezoeken, langs de prachtige Noorse kust gaan en de bevroren wildernis van Bear Island en Svalbard verkennen, voordat ze op 30 mei in Longyearbyen aankomt.

Expeditieleden worden ondergedompeld in erfgoed van de steentijd tot de ijzertijd, van de Schotten tot de Vikingen. Verken fjorden, vissersdorpjes en talloze eilanden. Laat je betoveren door de vogels, glinsterende gletsjers en torenhoge kliffen. Spot walvissen, walrussen en de ijsbeer. Allemaal tot leven gebracht door de passie en het enthousiasme van Mortimer.

“We zijn verheugd dat Greg deze fascinerende Arctische reis gaat leiden. Hij is een inspiratie voor iedereen die met hem reist”, aldus CEO Michael Heath. “Zijn expertise op het gebied van verkennen en begeleiden, verzameld over drie decennia, zal een verhelderende ervaring zijn en hij zal veel onbekende schatten, inhammen en natuurervaringen kunnen duiden.”

De expeditie kost vanaf AU $16,396.00 per persoon voor een Aurora Stateroom Twin Share.

Expeditieprijs is inclusief overnachting met ensuite en ontbijt voorafgaand aan expedities; alle maaltijden, snacks thee en koffie tijdens de reis; bier, wijn en frisdrank bij het diner; alle excursies aan wal en Zodiac cruises; alle lezingen; 3-in-1 waterdichte polar expeditie jas; havengelden, vergoedingen, fooien en wifi. Optionele activiteiten die beschikbaar zijn voor deze reis zijn kajakken op zee en duiken.

Fotocredits: Aurora Expeditions // Tyson Mayr

hulp banner

Geef een reactie